Hrvatska nakon preokreta bolja od Slovenije

Hrvati, međutim, ni ovim trijumfom (trećim u četiri utakmice) nisu obezbijedili prolaz u narednu rundu, već moraju sjutra da pobijede Češku.
0 komentar(a)
Hrvatska, Foto: Beta/AP
Hrvatska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.09.2013. 22:24h

Velika drama u Celju je pripala Hrvatskoj - tim Jasmina Repeše je u derbiju grupe C nakon produžetka bio bolji od Slovenije rezultatom 76:74.

Hrvati, međutim, ni ovim trijumfom (trećim u četiri utakmice) nisu obezbijedili prolaz u narednu rundu, već moraju sjutra da pobijede Češku.

"Vrijeme je da budemo mirni. Ostvarili smo veliku pobjedu protiv velikog rivala, ali za nas je bitna utakmica protiv Češke. Ona je eliminaciona", rekao je Repeša.

Slovenija je u trećoj četvrtinu imala i po 13 poena prednosti, ali je poklekla u finišu, a Ante Tomić je iskoristio jedno od dva bacanja i izborio dodatnih pet minuta Hrvatskoj...

Bojan Bogdanović je sa 24 poena predvodio pobjedničku ekipu, Tomić je učestvovao sa 11 koševa i 15 skokova, a dvocifren učinak je imao i Roko Leni Ukić.

U sastavu Božidara Maljkovića bolji od ostalih je bio Goran Dragić sa 23 pogotka...

Španija je ponizila Poljsku, pošto je na poluvremenu bilo 49:13! U jednom trenutku je bila 48 razlike (78:30), prije nego što se „furija” smilovala i dopustila rivalu da priđe na konačnih minus 36 (89:53).

Najviše uzbuđenja je viđeno u Kopru, gdje je Finska nakon dva produžetka savladala Rusiju (86:83) i izborila nastup u drugoj fazi. Veteran Hano Motola je donio prvi produžetak Fincima, za drugi se pobrinuo bivši košarkaš Budućnosti Džerald Li, a u njemu je bio čovjek odluke jer je prvo zakucao, a potom i iskoristio slobodno bacanje za 85:82.

Velika Britanija se vratila u igru za najboljih 12, jer je savladala Njemačku sa 81:74. „Panceri” su otpali, iako su u 1. kolu šokirali Francusku...

Sjajnu formu je potvrdila i Italija, koja je savladala i Grčku (81:72) za četvrti trijumf u isto toliko mečeva na EP.

Bonus video: