Kalnietis: Crna Gora je nezgodna ekipa

“Crnogorci su nezgodna ekipa, to je jugoslovenska škola košarke i nema sumnje da nas čeka izuzetno težak meč”, naglašava plej Lokomotive Kuban
56 pregleda 1 komentar(a)
Mantas Kalnietis i Raško Katić, Foto: FoNet/EPA
Mantas Kalnietis i Raško Katić, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 08.09.2013. 16:13h

Mantas Kalnietis, plej Lokomotive Kuban, na sjajan način je komandovao igrom Litvanije u duelima sa Makedonijom i Letonijom.

Kada je trebalo, pojačavao je ritam, a potom i smirivao igru. Pravi je vođa reprezentacije, a sa prosjekom od 14,7 poena prvi je strijelac svog tima.

Uz to, ima po 4,7 skokova i asistencija. Crnoj Gori upravo od njega prijeti najveća opasnost.

“Crnogorci su nezgodna ekipa, to je jugoslovenska škola košarke i nema sumnje da nas čeka izuzetno težak meč”.

“Poslije poraza od Bosne i Hercegovine, sigurno su ljuti i željeće protiv nas da se iskupe. Moramo da odgovorimo agresivnom igrom u odbrani, sa puno energije svih 40 minuta i uz maksimalnu koncentraciju”.

“Taj duel je bitan i za nas, jer bismo pobjedom izborili plasman u drugi krug. Iskreno, očekujem da do nje i dođemo”, ističe Kalnietis.

Momka koji je u petak proslavio 27. rođendan neće zavarati dva vezana poraza naše reprezentacije.

“Imamo vremena da se pripremimo, da napravimo dobar skauting, da vidimo njihove dobre i loše strane igre. Poraženi su u posljednje dvije utakmice, ali su obje bile na jednu loptu”.

“Očekuje nas velika borba na terenu, ali vjerujem da smo bolji, da smo ušli u pravi ritam i nadam se nastavku trijumfalne serije”.

“Naš prvi cilj je plasman u drugi krug, a pobjedom u ovom duelu bismo to i ostvarili”, jasan je Kalnietis.

Bonus video: