KSCG: Dašić je odbio da igra

"Dašić kao potpuno fizički spreman igrač, bez adekvatnog objašnjenja, na zagrijavanju između dva poluvremena saopštio je svoju odluku pomoćnom treneru Zvezdanu Mitroviću"
210 pregleda 34 komentar(a)
Vladimir Dašić, Foto: Savo Prelević
Vladimir Dašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.09.2013. 19:55h

Košarkaški savez Crne Gore je reagovao na saopštenje koje je juče objavio Vladimir Dašić i sportsku javnost upoznao sa svojim viđenjem zašto je ovaj košarkaš odstranjen iz ekipe na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Ističemo da je njegovo udaljavanje iznuđeno odbijanjem da nastupi za nacionalni tim prije početka drugog poluvremena utakmice sa Letonijom. Dašić kao potpuno fizički spreman igrač, bez adekvatnog objašnjenja, na zagrijavanju između dva poluvremena saopštio je svoju odluku pomoćnom treneru Zvezdanu Mitroviću, istakavši da na njega ne može da se računa u drugom poluvremenu utakmice koja je u velikoj mjeri odlučivala o prolasku Crne Gore u drugu rundu.

Smatramo da se radi o izuzetno neprimjerenom i teškom prekršaju koji se kosi sa svim sportskim, ljudskim i etičkim normama, a isti prestup je napravio i na Evropskom prvenstvu 2011. u Litvaniji na posljednjoj utakmici koju je Crna Gora igrala na tom takmičenju protiv Finske. Shodno tome donijeli smo odluku da ga odstranimo iz reprezentacije kako bi sačuvali jedinstvo nacionalnog tima i integritetet reprezentacije Crne Gore.

Ističemo da reprezentaciju nikada nije pratio veći i stručniji medicinski tim koji ni u jednom trenutku nije zanemario ni najmanji zdravstveni problem bilo kojeg igrača.

Medicinski tim je bio u odličnoj korelaciji sa stručnim štabom koji je uvijek maksimalno ispoštovao sve sugestije o zdravstvenim mogućnostima igrača.

Mi dalje navodimo da cijelo rukovodstvo reprezentacije, sa stručnim i medicinskim štabom našeg tima, žali zbog neophodnosti donošenja ovako teške odluke, posebno u jeku održavanja velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo", stoji u saopštenju KSCG-a.

Bonus video: