Pavićević: Žao mi je tima koji se odrekao cijelog ljeta

"Nismo imali potrebnu dozu mirnoće, zrelosti i znanja. Hrabrosti nije falilo, ali bez gore navedenog, teško možemo doći do velikog rezultata", rekao je crnogorski selektor
12 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2013. 18:27h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Jesenice - Luka Pavićević, selektor naše reprezentacije, u razgovoru sa crnogorskim medijima je mirno analizirao duel sa Bosnom i Hercegovinom. Istakao je da mu je žao zbog igrača i navijača, a potom nastavio:

"Vrijedno i naporno smo radili za ovaj mini turnir u tri dana. Očekivao sam sve tri pobjede u duelima sa Makedonijom, Letonijom i Bosnom i samim tim plasman u narednu fazu. Ipak, kvalitet u grupi je izjednačen, ali trebalo je imati nerava. Nismo imali potrebnu dozu mirnoće, zrelosti i znanja. Hrabrosti nije falilo, ali bez gore navedenog, teško možemo doći do velikog rezultata. Velika šteta, žao mi je tima koji se odrekao cijelog ljeta i radio motivisano i posvećeno. Zatim, žao mi je publike, kojoj moram skrenuti pažnju da to sve nije onako kako smo željeli. Zbog toga treba zrelost i mirnoća u ovakvim utakmicama. Mislim da smo sve tri utakmice odigrali na određenom nivou, koji bih volio da zadržimo u naredna dva meča", naglasio je Pavićević.

Sjutra je dan pauze, a onda dueli sa Litvanijom i Srbijom, u nedjelju i ponedjeljak od 21 sat.

"Procenti za prolaz u drugi krug su sada smanjeni, a moramo da pobijedimo najjače u grupi Srbiju i Litvaniji. Međutim, imamo dan odmora, i radićemo na tome da u tim duelima odigramo najbolje što možemo, kako bismo do kraja bili u igri. Neće biti lako, ali moramo da nastupimo sa optimizmom i energijom i da tražimo put ka pobjedi", poručio je Pavićević.

Petrović: Ovo nam je trebalo

Selektor BiH Aleksandar Petrović je bio zadovoljan zbog prvog trijumfa na šampionatu, kojim njegov tim je ostao u trci za drugi krug.

"Igračima ovaj susret može da bude strahovita pouka, ovo je ono što nam je trebalo. Povrede su normalne u ovakvom sistemu takmičenja, a vidjeli ste šta znači kada imate dva ili tri pleja u sastavu. Protiv Srbije je Muhamed Pašalić odigrao dobro, dok je u ovom meču Nemanja Gordić bio taj koji nas je „zapalio”. To je Bosna, kada uđe u svoj ritam može biti jako opasna", kaže Petrović.

Iako je ostvarena pobjeda, Petrović nije u potpunosti zadovoljan igrom.

"Dosta je tenzija oko nas i nije lako. Poslije meča sa Srbijom, po dolasku u svlačionicu osjetio sam pozitivne vibracije. Istina, imali smo i u ovom meču dosta gluposti. Nismo dobro zatvarali defanzivni skok, ali je sada to manje bitno. Pogledaćemo snimak i reći ću igračima da se ne može igrati samo srcem, nego i mozgom. Onog trenutka kada smo produžili pas, dolazili smo do otvorenih šuteva. Pobjeda nam mnogo znači i u psihičkom smislu", objasnio je Petrović.

Galerija

Bonus video: