EP: Sale pune u Sloveniji

Organizatori EP u Sloveniji zadovoljni su posjetom, jer je prvih 12 utakmica posjetilo 30.000 gledalaca.
68 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Makedonija, Tajris Rajs, Foto: FoNet/EPA
Crna Gora - Makedonija, Tajris Rajs, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 05.09.2013. 12:25h

Organizatori Evropskog prvenstva u Sloveniji zadovoljni su posjetom u sve četiri košarkaške sale u Ljubljani, Celju, Kopru i Jesenicama, u grupnoj fazi takmičenja, jer je prvih 12 utakmica posjetilo 30.000 gledalaca.

Takmičenje na Evropskom prvenstvu počelo je juče. Više od trećine posjetilaca došlo je iz inostranstva, najviše iz Hrvatske 2.500, Makedonije 2.000, Litvanije, Srbije i Finske po 1.500...

Najviše gledalaca bilo je na utakmicama Češka-Slovenija (60:62), Srbija-Litvanija (63:59) i Rusija-Italija (69:76).

Utakmicu Španija-Hrvatska (68:40) gledali su hrvatski predsjednik Ivo Josipović, ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić i ministar turizma Darko Lorenci.

Utakmice u Jesenicama gledao je slovenački ministar Karel Erjavec, ministar odbrane Roman Jakič, te premijer Crne Gore Milo Djukanović i makedonski ministri Nikola Poposki i Zoran Stavrevski gledali su meč Makedonija-Crna Gora (80:81).

U Kopru je bila premijerka Slovenije Alenka Bratušek u pratnji ministra kulture Uroša Grilca, dok je predsjednik Borut Pahor boravio u Celju, a pridružio mu se ministar obrazovanja, nauke i sporta Jernej Pikalo.

U sve četiri sale moglo se naći i praznih mjesta što je izazvalo negodovanje posjetilaca koji su želeli da kupe karte ali nisu mogli, jer su, navodno, sve bile rasprodate.

Današnja slovenačka štampa najviše prostora daje utakmici domaćih košarkaša protiv Češke.

Za taj meč mediji pišu da su "Slovenci do poslednjeg trenutka drhtali za uvodnu pobjedu na Evropskom prvenstvu" i da je "trema pred domaćim navijačima uzela svoj danak".

Opšta je ocjena da je turnir počeo iznenađenjima, poput poraza Francuske od Njemačke (74:80) i Turske od Finske

(55:61).

Bonus video: