Makedonci uložili žalbu, smatraju da im nije priznat koš

Oni smatraju da su drastično oštećeni u posljednjem napadu, da je Bjelica dirao mrežicu i da su zaslužili pobjedu.
64 pregleda 37 komentar(a)
Košarkaši Makedonije, Foto: Beta AP
Košarkaši Makedonije, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.09.2013. 20:03h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Jesenice - Odmah nakon završetka meča, vodeći ljudi makedonske reprezentacije uložili su žalbu. Oni smatraju da su drastično oštećeni u posljednjem napadu, jer je Bjelica dirao mrežicu a nije priznat koš za njih.

Njihova žalba će biti razmatrana sjutra, ali je teško očekivati da će biti prihvaćena.

Jedan od arbitara, Tomaš Travicki pokazao je dva poena, ali su Gerino Kerebuh i Srđan Dožai bili drugačijeg mišljenja, pa je lopta dodijeljena našoj selekciji.

Makedonci upravo u toj činjenici da ni arbitri nisu bili istog mišljenja vide nadu da će im žalba biti prihvaćena.

Šta kažu pravila igre

Pravilo 31.2.4. u Pravilima igre kaže: Nepropisno ometanje prilikom šuta iz igre je kada: Odbrambeni igrač prouzrokuje vibriranje table ili povlači mrežicu u situaciji kada je, po procjeni arbitra, na taj način lopta spriječena da uđe u koš.

Samardžiski: Drastično smo oštećeni

Iskusni centar Makedonije Predrag Samardžiski je nakon meča bio vidno razočaran. On je smatrao da je njegova selekcija zaslužila pobjedu, ali da su sudije odigrale ključnu ulogu u porazu Makedonaca.

“Još uvijek sam pod utiskom, glupo je da ne čestitam igračima Crne Gore, koji su se borili do posljednje sekunde. Imali smo sve u našim rukama, imali smo u finišu meča sedam razlike, ali oni se nisu predavali. Mislim da je bilo nekoliko spornih sudijskih odluka, drastično smo oštećeni na kraju meča. Nadam se samo da ovaj poraz neće uticati negativno na nas, jer je duel bio jako bitan za obje selekcije. Malo smo nervozni poslije ovog poraza. Imali smo sjajnu podršku sa tribina, mi smo mala država, ali se borimo, ostavljamo srce na terenu i navijači to cijene. Međutim, nismo uspjeli da ih nagradimo pobjedom”, istakao je Samardžiski.

Bonus video: