Suad Šehović: Okrećemo se Letoniji

"U drugom dijelu smo jurili prednost rivala, ali je bilo najvažnije da se nismo predavali. Na kraju smo dobili meč”, rekao je bek Solnoka
11 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: Beta AP
Košarkaši Crne Gore, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.09.2013. 18:52h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Jesenice - U drugom poluvremenu, kada je Makedonija prijetila da se ozbiljnije odlijepi, Suad Šehović je sa nekoliko poena vraćao Crnu Goru u meč. Velike su njegove zasluge za trijumf, ali čestitke zaslužuju i svi ostali igrači.

“Makedonija je imala ogromnu podršku, ali smo i u takvoj atmosferi uspjeli da slavimo. Što se tiče samog meča, u jednom trenutku smo mi imali veliku prednost, devet poena, koju smo lako ispustili. Potom su Makedonci preokrenuli, u drugom dijelu smo jurili prednost rivala, ali je bilo najvažnije da se nismo predavali. Na kraju smo dobili meč”, rekao je bek Solnoka.

Već sjutra od 14.30 sati, Crna Gora igra drugi meč na šampionatu, a rival je Letonija, koja je pobijedila Bosnu i Hercegovinu i pokazala da nije zalutala na šampionat.

“Turnirski sistem je takav da se igra iz dana u dan. Letonija je u maloj prednosti, jer je imala više vremena da se odmori. Ostaje nam da se odmorimo i pripremimo za taj susret. Ako ne uspijemo da ga dobijemo, pobjeda nad Makedonijom nam ništa neće značiti. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe i nadam se novoj pobjedi”, jasan je Šehović.

Krilni centar Milko Bjelica kazao je da je crnogorska reprezentacija pokazala da je pravi tim i da je spremna za velike domete.

"Sreća nas je pogledala i trijumfovali smo u bitnom meču za nastavak prvenstva. Letonija je neugodna i nepredvidiva ekipa, koja šutira iz svih pozicija. Čeka nas težak posao. Treba da što prije da zaboravimo Makedoniju i nastavimo ka cilju", rekao je Bjelica.

Bonus video: