ŽKK Budućnost Volkano: Novi sponzor, velike ambicije

"Vizija kluba je da afirmišemo mlade igračica sa prostora Crne Gore i na taj način stvamo bazu za sve crnogorske nacionalne selekcije", rekao je Vujičić
136 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2013. 22:09h

Novo ime, novi sponzor, novi stručni štab, četiri nove igračice – dosta noviteta u Ženskom košarkaškom klubu Budućnost Podgorica uoči starta nove sezone, u koju podgorički klub ulazi sa velikim ambicijama, na sva četiri fronta (domaće prvenstvo i Kup, Jadranska i Regionalna liga).

Na današnjoj konferenciji za novinare, podgorički klub je dobio novog generalnog sponzora – organizatora igara na sreću „Volkano“, pa će sljedeće sezone nositi ime Budućnost Volkano. Ugovor o sponzorstvu, u „Sport kafeu Budućnost”, potpisali su Zoran Vujičić, direktor kluba i Marijana Racković, komercijalni direktor kompanije „Vezuv”.

"Sportu je neophodna puna pažnja svih nas. Naša kompanija se osjeća privilegovanom što svojim radom i poslovanjem može da da doprinos razvoju sporta u Crnoj Gori", istakla je Racković.

Na konferenciji za novinare predstavljena su ovogodišnja pojačanja – Amerikanka Kejli Lankster, centar Ana Radović, koja je prošle sezone igrala u Litvaniji, iz Partizana je došla reprezentativka Bosne i Hercegovine Milica Deura, dok je iz Lovćena stigla mlada Cetinjanka Vanja Mudreša.

"Sa novim stručnim štabom, kvalitetnim pojačanjima, i prošlogodišnjim nosiocima igre, kao i odličnim uslovima za rad, uvjereni smo da ćemo i u novoj sezoni nastaviti sa uspješnim rezultatima. Vizija kluba je da afirmišemo mlade igračica sa prostora Crne Gore i na taj način stvamo bazu za sve crnogorske nacionalne selekcije", rekao je Vujičić.

Novo ime na klupi Budućnost Volkana je Miloš Kovač.

"Naš osnovni zadatak je da probamo da podignemo nivo ženske košarke u Crnoj Gori, koji nije bio na zavidnom nivou. Prije svega radom i odnosom prema treninzima, trudićemo se da sebe individualno uzdižemo. Time ćemo odgovoriti timskim i takmičarskim obavezama koje su ispred nas", kazao je Kovač, kome u radu, od prije nekoliko dana, pomaže bivši košarkaš Lazar Simonović, koji je odlučio da, u 31. godini okonča igračku karijeru i posveti se trenerskom poslu.

U Regionalnoj ligi, koja počinje 10. oktobra, učestvovaće 10 ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe, a četiri najbolje idu u četvrtfinale...

"Iz dana u dan sve bolje funkcionišemo, ali trebaće još malo vremena da se svi zajedno snađemo i na najbolji način počnemo ligu u oktobru. Sa ovako četiri kvalitetna pojačanja, odbrana osvojenih trofeja od prošle godine je obaveza, a u Regionalnoj ligi vjerujem da možemo igrati značajnu ulogu", rekla je Ana Baletić, kapitenka Budućnosti.

Promocija novog tima imala je i humanitarni karekter, jer su predstavnici novog sponzora i košarkašice Budućnost Volkano uručili deset kompleta knjiga nevladinom udruženju „Roditelji”.

Bonus video: