Šehović: Obećavamo veliku borbu

"Ukoliko uspijemo da zaustavimo takvu igru, imaćemo velike šanse da dođemo do pobjede. Obećavamo veliku borbu i nadamo se pobjedi”, objasnio je bek Budućnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2013. 11:42h

Od specijalnog izvještača “Vijesti”

Jesenice - Od Suada Šehovića se očekuje da zajedno sa bratom Seadom, Tajrisom Rajsom, Nikolom Ivanovićem, Bojanom Bakićem... namjesti ruku za „dalekometnu paljbu“.

Ako tako bude, ni pobjeda protiv Makedonaca ne bi bila daleko. Pred duel sa četvrtom selekcijom iz Litvanije je optimista, bez obzira na kvalitet rivala.

“Spremni smo i znamo da nas očekuje duel protiv kvalitetnog protivnika. Makedonija ima iskusne igrače i nastupa u istom sastavu nekoliko posljednjih godina, tako da nas očekuje težak meč, ali idemo na pobjedu. Mislim da će odlučivati nijanse, odnosno jedna ili dvije lopte. U pripremnom periodu najviše pažnje smo posvetili premijernom meču na prvenstvu, jer ishod tog duela može da odredi naš dalji put u Sloveniji".

"Veliki kvalitet Makedonije je tranziciona igra u kojoj se izdvaja plejmejker Mekejleb. Svi igrači Makedonije šutiraju i veoma je nezgodno zaustaviti ih, s obzirom na to da imaju odličan procenat šuta. Ukoliko uspijemo da zaustavimo takvu igru, imaćemo velike šanse da dođemo do pobjede. Obećavamo veliku borbu i nadamo se pobjedi”, objasnio je bek Budućnost Volija.

Milko Bjelica je propustio prvih, skoro mjesec dana priprema zbog problema sa koljenima.

Na sreću uspio je da se oporavi i biće jedan od aduta Crne Gore. On je bio akter istorijskog meča iz Alitusa.

“Promijenilo se mnogo stvari u odnosu na taj duel koji smo odigrali prije dvije godine, a prije svega se dosta promijenilo u sastavima, odnosno u našoj reprezentaciji. Od ekipe koja je nastupila u Litvaniji u našem timu sada su samo Vladimir Dašić, Nikola Vučević i ja, dok Makedonci u Sloveniju dolaze sa gotovo neizmijenjenim sastavom, što može da bude prednost, ali i mana. Imamo mlad tim i imamo razloga da budemo optimisti uoči prvog meča na prvenstvu".

"Iako smo na prethodnom, nakon startne pobjede, doživjeli četiri poraza i završili nastup u prvoj fazi, znamo da je prva utakmica najvažnija i da bi nam pobjeda značila puno na planu samopouzdanja. Pripremni mečevi koje smo igrali prije Evropskog prvenstva ne moraju da budu pokazatelj naše trenutne forme, ali značili su nam puno kako bismo spremili taktički dio i ispravili greške u igri. Treba da podižemo formu iz utakmice u utakmicu i da pokažemo zašto smo u kvalifikacijama imali fantastičan skor i svih 10 pobjeda”, optimista je Bjelica.

Antić: Nova prilika za dokazivanje

Od Pera Antića, koji je sa Olimpijakosom dva puta uzastopno osvojio Evroligu, mnogo toga zavisi u igru Makedonije. Ako je on šuterski raspoložen, onda ga malo ko može zadržati. Ostaje nada da će zakazati protiv Crne Gore, a o tome što su on i saigrači u Litvaniji bili hit, ne želi da priča.

“Zaboravlja se ono što je bilo prije dvije godine. Ovo je novo Evropsko prvenstvo i nova prilika za dokazivanje. Biće veći pritisak na nama, nismo autsajderi, što smo i dokazali. Došli smo u Sloveniju da se zabavljamo, da igramo onako kako znamo, pa šta bude. Sigurno je da ćemo dati 100 odsto na terenu. U odnosu na Litvaniju imamo dva mlada igrača, ali hemija i drugarstvo je ono što nas održava. Tako smo pobjeđivali prije dvije godine, nadam se da ćemo to nastaviti i sada. Ovo je najinteresantnija grupa, svako svakog može da dobije”, objasnio je novi član Atlante.

Sa druge strane, selektor Makedonije Aleš Pipan nije bio raspoložen za priču sa crnogorskim medijima.

Bonus video: