Rodman u novoj posjeti Sjevernoj Koreji

"Oni vole viski. Oni vole tekilu. Nadam se da ćemo razgovarati tokom lijepe večere", rekao je Rodman, koji je zeleno ofarbanu kosu skrivao crnim kačketom
3 komentar(a)
Kim Džong Un, Denis Rodman, Foto: Heraldsun.com.au
Kim Džong Un, Denis Rodman, Foto: Heraldsun.com.au
Ažurirano: 03.09.2013. 14:22h

Bivši NBA košarkaš Denis Rodman doputovao je danas u Sjevernu Koreju, gdje će se, kako je rekao, družiti i dobro provoditi sa liderom te zemlje Kim Džong Unom, a ne baviti diplomatijom.

Rodman je odlučio da otputuje u Sjevernu Koreju nekoliko dana pošto je Pjongjang odbio posjetu američkog izaslanika koji je trebalo da pokuša da izdejstvuje slobodu za američkog građanina Kenta Baea.

Bae je uhapšen u novembru i osuđen na 15 godina teškog rada zbog, kako je Pjongjang naveo, neprijateljskih djelatnosti prema državi.

Rodmana su novinari na aerodromu u Pekingu, uoči polaska za Pjongjang, pitali da li će tražiti slobodu za Baea, a on je rekao da "ne želi da priča o tome".

"Samo želim da se vidim s mojim prijateljem Kimom i da učestvujem u osnivanju košarkaške lige u Sjevernoj Koreji, ili nešto slično tome. Ništa mi nije obećano, put tamo je prijateljski gest", rekao je Rodman.

Rodman je nedavno putem Tvitera pitao Kima da mu "učini uslugu" i oslobodi Baea. Na osnovu ustava Sjeverne Koreje, Kim ima pravo da odlučuje o pomilovanjima.

"Ne idem tamo da bih bio diplomata, već da se zabavim i posjetim Kima i njegovu porodicu. To je sve", rekao je Rodman i dodao da planira da se vidi sa Kimom "uskoro", možda večeras ili sjutra.

Upitan da li je ponio svoju votku u Severnu Koreju, Rodman se nasmijao i odgovorio odrečno.

"Oni vole viski. Oni vole tekilu. Nadam se da ćemo razgovarati tokom lijepe večere", rekao je Rodman, koji je zeleno ofarbanu kosu skrivao crnim kačketom.

"Idem tamo da se zabavim i da pokušam da sagradim most kojim će Amerikanci i Sjevernokorejci premostiti jaz. Ljudi u SAD moraju da vide da nije loše putovati u Sjevernu Koreju, da se zabave i upoznaju nove ljude", rekao je on.

Rodman je u februaru prvi put išao u Sjevernu Koreju i tada je promovisao košarku i snimio film.

On je rekao da bi "košarkaška diplomatija" mogla da popravi odnose SAD i Sjeverne Koreje i nazvao Kima "sjajnim momkom".

Rodman je od 1986. do 2000. godine igrao u NBA ligi, a sa Detroitom i Čikagom je osvojio ukupno pet šampionskih prstenova. Igrao je još za San Antonio, Los Anđeles Lejkerse i Dalas.

Tokom karijere navijači su ga zvali "crv" i važio je za lošeg momka NBA lige. Poznat je po brojnim tetovažama, različitim frizurama i brojnim skandalima, ali i po vezi sa Madonom i braku sa glumicom Karmen Elekrtom.

Bavio se i profesionalnim rvanjem i glumom.

Bonus video: