Akindele: Zbog Jadranske lige sam došao u Budućnost

“Znam da je Budućnost posljednje dvije sezone igrala četvrtfinale Eurokupa. Jadranska liga je jako takmičenje i to me je navelo da dođem i budem dio kluba”, rekao je Akindele
266 pregleda 3 komentar(a)
Dželil Akindele, Gavrilo Pajović i Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Dželil Akindele, Gavrilo Pajović i Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.09.2013. 17:48h

Novi član Budućnost Volija, Nigerijac Dželil Akindele, zahvalio se rukovodstvu kluba što ga je angažovalo, navodeći da su ga kvalitet takmičenja u kojima podgorički tim nastupa naveli da potpiše ugovor.

Akindele igra na poziciji centra, a prošle sezone bio je treći skakač italijanske lige.

Košarkaški se afirmisao na Univerzitetu Čikago Stejt, a u Evropu je stigao 2007. i potpisao za Po Ortez.

Igrao je i za Skavolini, Ruen, Nižnjij Novgorod, Montepaski, Spartak Primorje, iranski Petrohimi i Kazertu.

Afirmaciju je stekao na Univerzitetu Čikago Stejt, a u “kolijevci košarke” igrao je u razvojnoj NBDL ligi (Fort Vort i Albukerki).

Na nekoliko utakmica branio je i boje Golden Stejt Voriorsa.

Akindele je kazao da je srećan što je Budućnost, između puno igrača, izabrala baš njega.

“Znam da je Budućnost pobjednički orijentisan tim i da je posljednje dvije sezone igrala četvrtfinale Eurokupa. Jadranska liga je jako takmičenje i to me je navelo da dođem i budem dio kluba”, rekao je Akindele na konferenciji za novinare.

On je, odgovarajući da li bi za Budućnost mogao biti pojačanje kao njegov slavni sunarodnik Hakim Olajdžuon, kazao da niko ne može biti kao nekadašnji član Hjustona i Toronta.

“Obećavam da ću dati sve od sebe i da ću pomoći timu da ostvari što bolje rezultate”, rekao je Akindele.

On je prošle sezone na 25 utakmica u italijanskom šampionatu ostvario prosjek od 12,6 poena, osam skokova i 1,1 blokadu.

Za reprezentaciju Nigerije igrao je 2007. i 2009. godine na Afričkom šampionatu uz prosječan učinak od 8,3 poena i 4,7 skoka po meču.

Akindele je šesto pojačanje Budućnosti za narednu sezonu.

Prije njega, stigli su Suad Šehović (Himik), Miloš Komatina (Igokea), Bojan Subotić (Crvena zvezda), Aleksandar Ćapin (Radnički) i Vilijem Kolmen (Kavala).

Trener podgoričkog kluba Igor Jovović očekuje da će Akindele svojim iskustvom i kvalitetom pomoći timu da ostvari što bolje rezultate.

“Nadam se da će naša unutrašnja igra ove sezone biti kvalitetnija i da ćemo u njemu imati dobar oslonac za ono što nas očekuje. Njegovim dolaskom završili samo sa dovođenjem igrača za ovu sezonu i smatram da smo napravili dobar posao”, kazao je Jovović.

On je kazao da je još rano za prognoze koliki su dometi Budućnosti u novoj sezoni.

“Uradili smo puno na tržištu, pokušali smo da ojačamo ekipu prije svega sa crnogorslkim igračima, pa poslije sa strancima koji su nam bili dostupni. Igraćemo na pobjedu u svakom meču, ali ne zavisi sve od nas”, rekao je Jovović.

On je najavio da će Budućnost biti težak protivnik svakom rivalu.

Sportski direktor Gavrilo Pajović kazao je da je Akindele predstavlja pojačanje za Budućnost.

“Ima iskustvo igranja u Evropi i on je pojačanje za nas. Na njemu je da se što bolje pripremi i da doprinose ekipi. Rejting i kvalitet ima i nema prepereke da se iskaže i pomogne nam da ostvarimo šro više pobjeda. Vjerujem da smo dovođenjem Akindelea napravili dobar posao u prelaznom roku i da ćemo biti interesantna ekipa u ABA ligi i Eurokupu”, rekao je Pajović.

Bonus video: