"Sokoli" lete ka drugoj fazi

Košarkaši Crne Gore danas putuju u Sloveniju, gdje će 4. septembra protiv Makedonije početi nastup na 38. Evropskom prvenstvu
50 pregleda 8 komentar(a)
Crnogorski košarkaši, Foto: B92
Crnogorski košarkaši, Foto: B92
Ažurirano: 01.09.2013. 08:43h

Košarkaška euforija je već zahvatila Sloveniju, zemlju koja će od 4. do 22. septembra biti domaćin 38. Evropskog prvenstva. Dio kontinentalnog spektakla će biti i selekcija Crne Gore, koja danas u 15.50 časova leti u Ljubljanu.

Prije dvije godine, "crveni" su u Litvaniji debitovali na šampionatima Starog kontinenta. Očekivanja nacije su bila ogromna, ali je tim tadašnjeg selektora Dejana Radonjića ispao nakon prve faze.

Sada, pred šampionat koji će preskočiti brojne zvijezde evropske košarke, navijači „sokola” mnogo realnije gledaju na domete tima Luke Pavićevića.

Doduše, sve je bilo drugačije prije nekoliko mjeseci, čak je i čuveni Vlade Divac govorio da smatra da su „crveni” favoriti za zlato, jer su i bez Nikole Pekovića i Nikole Vučevića u kvalifikacijama ostvarili svih 10 pobjeda.

Peković je, nažalost, u međuvremenu dospio na dugu listu igrača koji neće doći u „deželu”, a i igre i rezultati u posljednjim pripremnim mečevima su uticali da atmosfera među navijačima splasne.

Bez obzira na sve, cilj je jasan - plasman u drugu fazu. Prvi rival je, baš kao i 24 mjeseca ranije u Litvaniji, selekcija Makedonije, koja je tada izgubila od Crne Gore, a na kraju dogurala do polufinala. Suparnici u grupi B su još i Letonija, BiH, Litvanija i Srbija, a tri najbolje će nastaviti takmičenje.

I imaće realnu šansu da se bore za četvrtfinale, jer će im na tom putu stajati tri trima iz grupe A, u kojoj je samo Francuska moćna. Od Izraela, Ukrajine, Belgije i oslabljenih selekcija Njemačke i Velike Britanije ne treba strahovati...

Bonus video: