Pavićević odredio spisak za Eurobasket, otpao Ročesti, ide Rajs

Nova imena u odnosu na prošlu godinu su i centar Orlanda Nikola Vučević i bek Metalca iz Valjeva Bojan Bakić.
27 komentar(a)
Rajs, Foto: Saša Matić
Rajs, Foto: Saša Matić
Ažurirano: 30.08.2013. 09:32h

Selektor Luka Pavićević odredio je 12 igrača koji će braniti boje košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Između dvojice Amerikanaca sa crnogorskim pasošem, Pavićević se odlučio za plejmejkera Makabija Tajrisa Rajsa, koji je dobio prednost u odnosu na Tejlora Ročestija, koji je bio organizator igre u kvalifikacijama.

"Siguran sam da imamo kvalitet da ispunimo clj i izborimo plasman u drugu fazu. Naša grupa je, međutim, veoma teška i sve reprezentaciju imaju isti cilj, tako da znamo kakav nas posao očekuje u Jesenicama. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani u svakom meču i da odigramo sa velikom željom kako bi ostvarili rezultat koji svi priželjkujemo".

"Na startu nas očekuje duel protiv sjajnog protivnika koji igra veoma brzo i ima sjajne igrače kako na spoljnim pozicijama, tako i u reketu. Makedonci imaju sjajne šutere, što je karakteristično za reprezentacije sa ovih prostora kao što su Srbija ili Slovenija ili Srbija. Najvažnije je da zaustavimo njihove spoljne igrače, jer znamo da su Meklejleb i Ilijevski veoma važni igrači za našu igru. Ukoliko uspijemo u tome i ukoliko budemo odigrali maksimalno požrtvovano i agresivno tokom svih 40 minuta, imamo šansu da ostvarimo pobjedu", kazao je Rajs.

Nova imena u odnosu na prošlu godinu su i centar Orlanda Nikola Vučević i bek Metalca iz Valjeva Bojan Bakić.

Na spisku je devet igrača koji su nastupali u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Eurobasket u kojima je upisano svih deset pobjeda.

Reprezentativci su nakon slobodnog dana juče nastavili pripreme u Baru, gdje će u petak i subotu odraditi po dva treninga u dvorani "Topolica". "Crveni" u nedjelju putuju u Sloveniju.

Crna Gora će prvi meč na šampionatu odigrati 4. septembra protiv Makedonije, a rivali u grupi B u Jesenicama su još Srbija, Litvanija, Bosna i Hercegovina i Letonija.

Tri prvoplasirane selekcije iz grupe izboriće plasman u drugu fazu.

Spisak

Plejmejkeri

Tajris Rajs (Makabi)

Nikola Ivanović (Budućnost)

Bekovi

Suad Šehović (Budućnost)

Bojan Bakić (Metalac, Srbija)

Krila

Aleksa Popović (Budućnost)

Sead Šehović (Solnok, Mađarska)

Marko Popović (Budućnost)

Krilni centri

Vladimir Dašić (Metalac, Srbija)

Milko Bjelica (Kaha Laboral, Španija)

Centri

Nikola Vučević (Orlando, SAD)

Blagota Sekulić (Tenerife, Španija)

Bojan Dubljević (Valensija, Španija)

Bonus video: