Budućnost Voli angažovala Akindelea

"Mi smo kao klub uradili sve da formiramo jak tim, a svi koji vole sport i košarku moći će da uživaju. Uradili smo sve što je do nas, sada očekujem da se publika vrati na tribine i da bude uz ekipu", istakao Dragan Bokan
28 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2013. 17:32h

Nigerijac Dželil Akindele (216 centimetara), dosadašnji centar Kazerte, novo je pojačanje Budućnost Volija, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Iskusni košarkaš (30 godina), protekle sezone bio je treći skakač italijanske lige.

Afirmaciju je stekao na Univerzitetu Čikago stejt, a u “kolijevci košarke” igrao je u razvojnoj NBDL ligi (Fort Vort i Albukerki), a na nekoliko utakmica branio je i boje Golden Stejt Voriorsa.

U Evropu je stigao 2007. godine, kada je potpisao za Po Ortez. Potom je igrao za Skavolini, Ruen (Francuska), Nižnji Novgorod, Montepaski, Spartak Primorje (Rusija), iranski Petrohimi, a prošlu sezonu je proveo u Kazerti.

Na 25 utakmica u italijanskom šampionatu ostvario je prosjek od 12,6 poena, osam skokova i 1,1 blokadu.

Za reprezentaciju Nigerije igrao je 2007. i 2009. godine na Afričkom šampionatu uz prosječan učinak od 8,3 poena i 4,7 skoka po meču.

"Na početku priprema za takmičarsku sezonu 2013/2014. godine, koje se odvijaju u Baru, stručni štab je, uz konsultaciju sa nama iz uprave, procijenio da je ekipi potreban još jedan igrač veći od 210 centimetara. Dali smo se u potragu i uspjeli smo da angažujemo Akindelea, koji ima veliko iskustvo. Vjerujem da smo napravili pravi potez njegovim angažovanjem i da smo napravili najjaču ekipu u posljednjih nekoliko godina”kaže za “Vijesti” Dragan Bokan, predsjednik “plavih”.

Dolazak Nigerijca znači i definitivan kraj prelaznog roka za crnogorskog šampiona.

„Što se tiče dolazaka, ovo je kraj. Sada imamo 14 igrača u sastavu. Očekuju nas velika iskušenja u ABA ligi i Evrokupu, gdje će sada biti više ekipa i više utakmica. Vjerujem da ćemo uspjeti da do početka sezone složimo sve stvari na svoje mjesto. Mislim da smo napravili ekipu koja ravnopravno može da igra sa svakim, ne samo u “Morači”, nego i na strani. Ako nas sreća posluži, možda napravimo i bolji rezultat nego što smo imali prethodnih sezona”,ističe Bokan.

Još je pričati o ambicijama, ali je Bokan svjestan kvaliteta koje Budućnost ima.

"Ne želimo da postavljamo jasne ciljeve. Ova ekipa nije za prvo mjesto i plasman u Evroligu, ali jeste da se ravnopravno nosi sa svim u ABA ligi i Evrokupu. Veliki posao smo napravili u konsolidovanju kluba u posljednje tri sezone, jer smo naslijedili veliki dug. Svi igrači koje smo doveli rado su pristali da dođu u naše redove, jer smo klub koji redovno isplaćuje primanja. Očekujem da se klub potpuno konsoliduje do kraja ove takmičarske godine. Mi smo kao klub uradili sve da formiramo jak tim, a svi koji vole sport i košarku moći će da uživaju. Uradili smo sve što je do nas, sada očekujem da se publika vrati na tribine i da bude uz ekipu", zaključio je prvi čovjek Budućnost Volija.

Akindele će biti šesto pojačanje kluba iz Njegoševog parka.

Prije njega, stigli su Suad Šehović (Himik), Miloš Komatina (Igokea), Bojan Subotić (Crvena zvezda), Aleksandar Ćapin (Radnički) i Vilijem Kolmen (Kavala).

Galerija

Bonus video: