Pavićević: Pokazali smo veliku želju

"I dalje nam se, međutim, dešavaju neke sitne, ali veoma važne greške što nas spriječavaju da imamo kompaktnost i homogenost u odbrani", istakao selektor Crne Gore
2 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Beta/AP
Luka Pavićević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.08.2013. 10:39h

Košarkaši Crne Gore poraženi su od Slovenije (81:74) u posljednjem kontrolnom meču pred početak Evropskog prvenstva.

Za razliku od duela sa Italijom, kada mnogo toga nije štimalo u igri „crvenih“, sada je situacija bila drugačija.

Međutim, dobra igra u većem dijelu meča nije ostala nagrađena trijumfom.

Selektor Luka Pavićević, sumirajuću utiske sa duela protiv Slovenaca, kazao da su njegovi izabranici natjerali protivnika da na kraju meča ima 17 izgubljenih lopti, ali da je bilo grešaka koje su spriječile kompaktnost i homogenost u odbrani.

"Bila je ovo još jedna jaka i teška utakmica na gostujućem parketu u lijepom ambijentu. Ovo je možda i nešto što je po intezitetu i takmičarskom naboju najbliže onome što nas očekuje na prvenstvu. Pokazali smo veliku želju nakon što smo u duelima protiv Hrvatske i Italije odigrali ispod svog nivoa. Iz te velike želje dolazilo je dosta pozitivih stvari, ali nam se i dalje ponavljaju iste greške, a tu mislim na neke nezrele odluke u odbrani kojima smo dozvljavali protivniku da postiže lake poene. Natjerali smo protivnika na 17 izgubljenih lopti što govori o tome da smo odigrali meč sa velikom željom i uz dosta kvaliteta u odbrani. I dalje nam se, međutim, dešavaju neke sitne, ali veoma važne greške što nas spriječavaju da imamo kompaktnost i homogenost u odbrani, a to je ključ da bi se ostvarila pobjeda protiv protivnika ovog kvaliteta i to na njegovom parketu“, rekao je Pavićević.

Bek Suad Šehović naglasio je da je Slovenija imala više koncentracije u odlučujućim trenucima.

"Imali smo odličnu provjeru protiv domaćina Eurobasketa i pružili smo dobru partiju nakon lošeg izdanja protiv Italije. Imali smo želju da pokažemo da možemo bolje nego protiv Italije i smatram da smo uspjeli u tome iako je bilo i dosta grešaka. Pobjednik je odlučen u posljednjem minutu u kojem je domaćin imao više koncentracije“, objasnio je član Budućnost Volija.