Jovović: Sve ide željenim tokom

"Momci rade zaista dobro, nemam nijednu zamjerku, a i povrede su nas mimoišle, što je jako važno", kaže strateg Podgoričana
0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.08.2013. 10:28h

Iza košarkaša Budućnost Volija je nešto više od dvije nedjelje priprema za predstojeću sezonu u kojoj ih očekuju obaveze u ABA ligi i Evrokupu.

Iako stručni štab ne može da računa na Suada Šehovića, Aleksu i Marka Popovića, kao i Nikolu Ivanovića, koji su na pripremama reprezentacije Crne Gore za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, sve protiče u najboljem redu.

"Treniramo u Baru 15-tak dana. Akcenat je na početku bio na podizanju fizičke spreme, a sada kombinujemo rad u sali, teretani i na stadionu. Momci rade zaista dobro, nemam nijednu zamjerku, a i povrede su nas mimoišle, što je jako važno, jer je ovo najvažnija faza priprema. Za sada sve teče onako kako smo zamislili i moram da kažem da sam zadovoljan onim što smo do sada uradili", kaže Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Aleksandar Ćapin, Miloš Komatina i Bojan Subotić su se dobro uklopili, dok su prvi utisci o Vilijamu Kolmenu pozitivni.

"Iako su došli iz različitih sistema, novajlije su se zaista sjajno uklopile. U tome su im pomogli i starosjedioci, koji su ih uputili u pravila ponašanja na terenu i van njega. Sa nama je dva, tri dana i Vili Kolmen, posljednje pojačanje. Prvi put u karijeri se srijeće sa trening kampom prije početka sezone, jedini je Amerikanac u ekipi i trebaće mu vremena da se navikne na novu sredinu, način i sistem rada".

Kolmen nije maksimalno fizički spreman, ali se na treninzima maksimalno trudi.

"Nije fizički spreman, jer je došao sa odmora. Međutim, njegove fizičke predispozicije su sjajne i vjerujem da će brzo stići ostale igrače kada je to u pitanju. Radi dobro na treninzima, polako hvata akcije koje radimo, maksimalno se trudi i prvi utisci su pozitivni".

“Plavi” će u Baru ostati još pet dana, a potom se vraćaju u glavni grad.

"Ostajemo u Baru do 28. avgusta, a potom nas čekaju dvije kontrolne utakmice u Podgorici protiv Širokog. U kontrolnim mečevima nećemo da forsiramo, kao na primjer sa Aleksandrom Ćapinom, koji je naš jedini plej sada. Ne želimo da ga potrošimo na ovim kontrolnim mečevima. Kombinovaćemo, dati šansu svim igračima, a rezultat nam neće biti u prvom planu", zaključio je Jovović.

Bonus video: