Valančunas: Hoću zlato u Sloveniji

"Lako je reći da si favorit, ali ako ne radiš i ne napreduješ svakodnevno, nećeš ostvariti ciljeve", kaže 21-godišnji košarkaš
57 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2013. 09:45h

Iako selekcija Litvanije ima izuzetno kvalitetne igrače - Linasa Kleizu, Darijuša i Kšištofa Lavrinoviča, Martinasa Gecevičijusa, Martinasa Pocijusa, Martinasa Kalnietisa, prva zvijezda tima je mladi centar Toronta Jonas Valančunas.

S obzirom da su Španci oslabljeni, Litvance i Francuze košarkaši stručnjaci smatraju za prve favorite Evropskog prvenstva u Sloveniji.

“Moramo to i da dokažemo, ne samo da se priča o tome. Lako je reći da si favorit, ali ako ne radiš i ne napreduješ svakodnevno, nećeš ostvariti ciljeve. Imamo još mnogo toga što bi trebalo ispraviti, prije svega odbranu, odnosno kretanje u defanzivi. Takođe, moramo da poradimo i na nekim detaljima u napadu. U svakom slučaju, ovaj tim ima sjajne spoljne igrače, ali i snagu u reketu. Osnovno je samo da igramo kao tim, tako jedino možemo da se radujemo”, kaže Valančunas, a prenosi “Sportski žurnal”.

Kada se povede pričao o ambicijama u Sloveniji, 21-godišnji košarkaš je jasan.

“Svi žele da osvoje zlato. Moj cilj je, dakle, titula prvaka. Svi timovi su veoma dobri, dosta je odličnih igrača. Ni za jednog rivala ne mogu da kažem da nije jak, svako predstavlja potencijalni problem”, jasan je Valančunas.

Bonus video: