Italija rival na startu

"Na kraju priprema imamo sjajne protivnike i odlične provjere pred posljednju sedmicu priprema za šampionat u Sloveniji", istakao Luka Pavićević, selektor Crne Gore
6 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2013. 07:58h

Nakon prijateljskog meča sa Hrvatskom u Dubrovniku i tri dana rada u Baru, najbolji košarkaši Crne Gore otputovali su juče za Kopar, gdje će u naredna dva dana učestvovati na “Adeko kupu” na kojem će protivnici biti domaćin Slovenija i Italija.

Dueli protiv reprezentacija koje imaju velike ambicije na predstojećem šampionatu Evrope, biće sjajne provjere za '”crvene'” i nova prilika da se provjeri urađeno u proteklom periodu, ali i da se dobije jasnija slika na kojim stvarima treba da rade u posljednjoj sedmici priprema.

Prvi rival našoj selekciji biće “azuri”.

"Na turniru u Kopru ćemo, najvjerovatnije, odigrati dva posljednja meča u pripremnom periodu. Na kraju priprema imamo sjajne protivnike i odlične provjere pred posljednju sedmicu priprema za šampionat u Sloveniji. Italija je, kao i mi, prošlogodišnje kvalifikacije završila sa maksimalnim učinkom i deset pobjeda, radi se o ekipi koja je odlično uigrana i ima sjajnog selektora Simonea Pjaniđanija. Slovenija igra sjajno u pripremnom periodu, predvođena mojim bivšim trenerom Božidarom Maljkovićem. Očekujemo jake provjere i želimo da te mečeve iskoristimo na najbolji način kako bismo napredovali", ističe Luka Pavićević, selektor Crne Gore.

Pavićević je zadovoljan zbog činjenice da ekipa od početka avgusta trenira u kompletnom sastavu, nakon što su se ostatku tima priključili kapiten Blagota Sekulić i Milko Bjelica, kao i centar Orlanda Nikola Vučević.

"Na startu priprema smo saopštili da imamo određenih problema, ali da ćemo uz naporan rad doći u situaciju da pred samo prvenstvo okupimo čitav tim i to u nekom uravnoteženom stanju. Moramo da budemo zadovoljni što smo uspjeli da dobijemo Sekulića i Bjelicu koji su imali problema sa povredama i što nam se priključio Vučević. Sada kroz treninige i utakmice pokušavamo da sve to dovedemo u ravnotežu sa ostatkom tima i kada je u pitanju fizički, ali i taktički dio", obasnio je Pavićević.

“Azuri” su odigrali šest kontrolnih mečeva i ostvarili polovičan učinak - pobjede protiv Gruzije, Izraela i Poljske, a potom tri vezana poraza od Belgije, Izraela i Poljske.

"Očekuju nas dvije jake provjere protiv odličnih reprezentacija, to će ujedno biti i posljednji mečevi koje ćemo odigrati uoči Eurobasketa. Ti mečevi će nam pokazati kako smo radili u proteklom periodu nakon duela protiv Ukrajine i Hrvatske, u kojima je bilo stvari sa kojima ne možemo da budemo zadovoljni. Mislim da smo odradili dobar posao u pripremnom periodu, napravili smo dobru bazu na Zlatiboru i sada samo treba nadograditi sve segmente u našoj igri kako bi bili spremni za početak prvenstva", kaže Suad Šehović, bek Budućnost Volija.

Utakmica Crna Gora - Italija igra se u dvorani “Bonifika” u Kopru sa početkom u 20.45 sati.

Akcenat i dalje na našoj igri

Iako prate rezultate rivala u grupi u Jesenicama, u taboru naše reprezentacije napominju da je najvažnije da Crna Gora spremno dočeka početak šampionata.

"Smatram da je ispravno ono što mi radimo, a to je da držimo akcenat na našoj igri. Dosta je stvari koje moramo da odradimo tokom priprema i u toku priključivanja igrača kako bi sve to doveli u ravnotežu, a Bojan Lazić je zadužen da prati protivnike u grupi. Analizi protivnika u grupi treba da se posvetimo tek u posljednjoj sedmici priprema, odnosno po povratku sa turnira u Kopru", naglasio je Pavićević.

Galerija

Bonus video: