Kolmen: Došao sam da pobjeđujem

"Kada mi je agent pričao o klubu, počeo sam da istražujem i vidio sam da svi, zajedno sa navijačima, žele da pobjeđuju, što je i presudilo da potpišem za ovaj klub", istakao 24-godišnji košarkaš
72 pregleda 0 komentar(a)
Vilijem Kolmen, Foto: Savo Prelević
Vilijem Kolmen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.08.2013. 15:22h

Vilijam Kolmen, doskorašnji centar Kavale, od danas je i zvanično član Budućnost Volija.

Dvadesetčetvorogodišnji košarkaš je jutros doputovao u Podgorici, gdje je uspješno prošao ljekraske preglede i nakon promocije produžio je za Bar.

On će večeras odbraditi prvi trening sa novim saigračima, a koliko su mu dometi najaviće, možda, mečevi protiv Širkog, vicešampiona Bosne i Hercegovine posljednjih dana avgusta.

Na promociji je bio optimistički raspoložen uz jasnu poruku da je obukao „plavi“ dres da bi pobjeđivao.

"Dolazim iz Kolumbusa, iz Džordžije. Imao sam dug i naporan put, ali kada sam došao vidio sam da je veoma lijepo mjesto. Drago mi je što sam došao u Budućnost, uzbuđen sam zbog toga i nadam se da ću nastaviti da pobjeđujem, jer vidim da je to ovdje tradicija“, rekao je Kolmen.

On je igračku afirmaciju stekao na Univerzitetu Memfis, na kome je proveo dvije sezone uz prosječan učinak od 14,4 poena i 10,7 skokova po utakmici.

Za Kavalu je u domaćem šampionatu odigrao 25 mečeva, a ubacivao je 14,4 poena i hvatao 6,6 skokova.

Ljubitelji košarke u Crnoj Gori mogli su dda ga posmatraju prošle sezone, kada je u Balkanskoj ligi igrao protiv Teoda.

U tom takmičenju je imao učinak od 11,3 koša (6,4 skoka).

"Odlučio sam se za Budućnost, najviše zbog toga što mi je to menadžer preporučio i s obzirom da sam došao iz Kavale, koja je domaći šampionat završila na posljednjem mjestu, želio sam da napokon u svojoj karijeri počnem da nižem pobjede. Kada mi je agent pričao o klubu, počeo sam da istražujem i vidio sam da svi, zajedno sa navijačima, žele da pobjeđuju, što je i presudilo da potpišem za ovaj klub. Vidim da je takvo razmišljanje i stil tradicija u ovom klubu i nadam se da ćemo i u ovoj sezoni nastaviti sa tim“, optimista je Amerikanac

Gavrilo Pajović, sportski direktor Podgoričana, nije krio zadovoljstvo zbog angažovanja Kolmena.

"Tražili smo mjesec dana igrača na poziciji petice poslije odlaska Džeralda Lija. Opredijelili smo se za Kolmena koji je imao dobru sezonu u Kavali, a prije toga je desetak utakmica odigrao za Le Man. Ima iskustvo igranja u Evropi, ali sigurno da nije isto igrati u Grčkoj i Balkanskoj ligi u poređenju sa ABA ligom i Evrokupom. U njemu smo vidjeli potencijal i nekim segmentima gdje može da napreduje i vjerujem da će biti bolji igrač nego što je bio. Očekujemo od njega dobre igre i mislim da smo njegovim dovođenjem napravili dobar posao, odmah će se priključiti pripremama ekipe u Baru. Mislim da ćemo odmah na prvim pripremnim utakmicama vidjeti njegove kvalitete i domete“, zaključio je Pajović.

Ne dolazi više niko?

Dolazak 206 centimetara visokog košarkaša ne znači i definitivan kraj prelaznog roka.

Da li će stići još neki od novajlija, zavisiće kako će ekipa djelovati na prvim kontrolnim mečevima.

"Obavili smo veliki dio posla dolasko Aleksandra Ćapina i Kolmena, ali poslije prvih utakmica protiv Širokog u Podgorici 30. i 31. avgusta, odnosno turnira u Novom Sadu i možda meča sa Crvenom zvezdom, vidjećemo dobre i loše strane igre i prilagođavaćemo se tome. Sigurno da postoji mogućnost da dovedemo još neko pojačanje za narednu sezonu. Ovi momci u Baru dobro rade, a pojačanja su se izvrsno uklopila“, objasnio je Pajović.

Bonus video: