Pavićević: Falilo je agresivnosti

"Nismo kvalitetno odreagovali na povećanje agresivnosti domaće reprezentacije, koje se dogodio u drugoj četvrtini i od tog momenta smo izgubili konce igre u napadu", istakao selektor Crne Gore
81 pregleda 13 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Luka Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.08.2013. 07:28h

Košarkaši Crne Gore protiv Hrvatske nisu bili na očekivanom nivou, pa je upisan prvi poraz u pripremama za Evropsko prvenstvo.

U ovoj fazi, međutim, rezultat nije bitan, već da do početka takmičenja u Sloveniji forma ekipe bude optimalna.

Do premijerne utakmice protiv Makedonije u Jesenicama (4. septembra) ima još 18 dana, što je dovoljno vremena da se isprave uočene greške i da se sve kockice u igri sklope na pravi način.

U svakom slučaju, bolje je da se sada upiše poraz, nego kada krene kontinentalni šampionat.

"Čestitao bih protivniku na pobjedi, ovo je za njih bila važna utakmica poslije poraza koje su doživjeli na turniru u Francuskoj. Dobili smo ono što smo željeli, a to je tvrda i teška utakmica na gostujućem parketu protiv kvalitetnog protivnika. Nismo kvalitetno odreagovali na povećanje agresivnosti domaće reprezentacije, koje se dogodio u drugoj četvrtini i od tog momenta smo izgubili konce igre u napadu", istakao je Luka Pavićević, selektor Crne Gore.

Strateg Roana napominje da su igrači dozvolili Hrvatskoj agresivnu igru, kojom je onemogućena agresivnost naše selekcije.

"Niko nas nije ometao da uzvratimo istom mjerom, ali dosta detalja iz ovog meča će nam koristiti za analizu, kako bismo unaprijedili našu igru. Žao nam je što smo ostali kratki za jedan duel, jer je Hrvatskoj bio potreban odmor poslije turnira u Francuskoj. Vraćamo se u Bar gdje ćemo pokušati da se spemimo i dostignemo onaj nivo koji je neophodan za prolaz u drugu fazu".

Iskusni krilni centar Milko Bjelica je naglasio da je provjera u Dubrovniku bila dobra, iako Hrvatska nije reprezentacija iz samog vrha evropske košarke.

"Ne možemo da budemo zadovoljni ni igrom, ni rezultatom, ali imamo 20-ak dana da ispravimo greške i spremno dočekamo početak prvenstva. Moramo da uradimo dobru analizu ovog meča, da izvučemo pouke kako nam se ne bi ponavljale iste greške na turniru u Kopru, gdje nas očekuju još teži protivnici", jasan je Bjelica.

Igrači su juče imali slobodan dan, a danas se nastvalja rad u Baru. Nove provjere su zakazane za 22. i 23. avgust na turniru u Kopru, gdje će rivali Crnoj Gori biti domaćin Slovenija i Italija.

Moramo izvući pouke

Talentovani plej Nikola Ivanović, uz imenjaka Vučevića i Vladimira Dašića, bio je najbolju u porazu od Hrvatske.

"Znali smo da ćemo u Dubrovniku igrati protiv kvalitetnog protivnika koji je nakon tri poraza na turniru u Francuskoj bio maksimalno motivisan da ostvari pobjedu na svom parketu. Nismo imali odgovor na njihovu agresivnu igru i domaćin je zasluženo došao do pobjede. Moramo da izvučemo pouke i da nastavimo da se spremamo za ono što nas očekuje u Sloveniji. Znamo da je najvažniji segment naše igre odbrana, tako da u narednom periodu moramo da radimo na poboljšanju tog segmenta igre", napomenuo je Ivanović.

Bonus video: