Kolmen novi član Budućnost Volija

Kolmen je košarkašku afirmaciju stekao na Univerzitetu Memfis, za koji je u dvije sezone ostvario učinak od 14,4 poena i 10,7 skokova, uz šut iz igre od 64 odsto
112 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2013. 19:25h

Budućnost Voli je riješila pitanje centra za narednu sezonu. Jednogodišnji ugovor potpisao je 24-godišnji Amerikanac Vilijam Kolmen (206 centimetara), prošle sezone član Kavale.

Za grčki tim je u domaćem šampionatu na 25 mečeva ostvario prosječan učinak od 14,4 poena, 6,6 skokova i 1,2 blokade.

U Balkanskoj ligi je ubacivao 11,3 koša i hvatao 6,4 lopte. On bi do kraja nedelje trebalo da doputuje u Crnu Goru.

"Mislim da smo studiozno i odgovorno pristupili prelaznom roku. Doveli smo Suada Šehovića, potom Miloša Komatinu, koji je imao sjajnu sezonu u Igoke, Bojana Subotića, potom Aleksandra Ćapina, o čijim kvalitetima ne treba da se priča, jer je prošle sezone bio najbolji igrač ABA lige i na kraju Kolmena, koji je bio jedan od najboljih centara u Grčkoj. Dugo smo tražili igrača na toj poziciji, bilo je nerealnih cijena, ali smo željeli da se uklopimo u budžet koji ova uprava može da ispoštuje. Mislim da smo uradili dobar posao u prelaznom roku", rekao je za “Vijesti” Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija.

Ovim nije, po riječima Bokana, u potpunosti završen prelazni rok za crnogorskog šampiona.

"Uradili smo 90 odsto posla na formiranju tima za narednu sezonu, a ako se pojavi interesantan igrač na tržištu, mi ćemo ga dovesti. Da li će biti još dolazaka zavisi i od toga kako će se na pripremama ponašati igrači pod ugovorom. Ako tokom priprema ne budu poštovali grb i dres Budućnost Volija, sa njima će biti raskinuta saradnja. Želimo pravi odnos prema obavezama na terenu, a uprava će se potruditi da imaju maksimalne uslove. Mislim da smo formirali dobar tim, ali to ne mora da garantujemo da ćemo napraviti dobre rezultate naredne sezone u ABA ligi i Evrokupu. Ono što je sigurno, ekipa će od prve utakmice u narednoj sezoni davati maksimum, a očekujem da ćemo imati i podršku navijača", zaključio je Bokan.

Kolmen je košarkašku afirmaciju stekao na Univerzitetu Memfis, za koji je u dvije sezone ostvario učinak od 14,4 poena i 10,7 skokova, uz šut iz igre od 64 odsto.

Sezonu 2011/2012. proveo je u Le Manu.

Galerija

Bonus video: