Sonders: Uskoro dogovor sa Pekovićem

"Nadam se da će se to desiti do početka našeg trening kampa, kada je posljednji rok za dogovor", rekao je Sonders na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen Kevin Martin, doskorašnji bek Oklahome
86 pregleda 20 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Tracking.si.com
Nikola Peković, Foto: Tracking.si.com
Ažurirano: 13.08.2013. 07:58h

Nikola Peković pregovora sa Minesotom oko novog ugovora, dogovor još nije previše blizu, ali ni predaleko.

Centar selekcije Crne Gore, odnosno njegov menadžer traže 15 miliona dolara po sezoni i ugovor na pet godina, dok “vukovi” nude 12 miliona i novu četvorogodišnju saradnju.

I pored toga što još nije stisnuta ruka u znak dogovora, Flip Sonders, direktor košarkaških operacija tima iz Mineapolisa, kaže da je optimista.

"Pregovori idu u pozitivnom pravcu, a i dalje vjerujem da Peković želi da ostane u našim redovima. Vjerujem da je to najbolja solucija za njega i da ćemo uskoro postići dogovor. Nadam se da će se to desiti do početka našeg trening kampa, kada je posljednji rok za dogovor", rekao je Sonders na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen Kevin Martin, doskorašnji bek Oklahome.

Zbog toga što još nije potpisao ugovor, Peković neće igrati na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

A da je imao želju da nastupi, “Vijestima” potvrđuje i Žarko Đurišić, direktor za pitanja igrača u Minesoti.

"Zaista je želio da igra u Sloveniji i znam da mu je žao što ga neće biti tamo. Ali, pregovori oko ugovora zahtijevaju određeno vrijeme za realizaciju, a nikome ne bih mogao da savjetujem da pred potpis takvog ugovora rizikuje karijeru i igra bez osiguranja", kaže Đurišić.

Američki mediji prenose da će, najvjerovatnije, biti postignut dogovor za četiri sezone i 50 miliona dolara.

Peković je prošle sezone imao platu od 4,8 miliona dolara, a u prosjeku je na 62 meča imao učinak od 16,3 poena i 8,8 uhvaćenih lopti.

Inače, trening kampovi u najjačoj ligi na svijetu otvaraju se početkom oktobra.

Bonus video: