Budućnost Voli angažovala Ćapina

"Klub ima velike ambicije, što se poklapa sa mojim ličnim i zbog toga sam došao u Podgoricu", istakao iskusni plej
56 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2013. 12:12h

Budućnost Voli je angažovala možda i najveće pojačanje u posljednjih nekoliko godina. Uprava crnogorskog šampiona na čelu sa predsjednikom Draganom Bokanom postigla je dogovor sa Aleksandrom Ćapinom, dosadašnjim plejmejkerom Radničkog iz Kragujevca.

Zvanično najbolji igrač ABA lige u protekloj sezoni potpisao je ugovor sa „plavima“ na dvije sezone, a večeras će odraditi i prvi trening sa novim saigračima.

Tridesetogodišnji košarkaš nije krio zadovoljstvo što je stigao u Podgoricu.

"Prezadovoljan sam se što smo se dogovorili, što zbog sebe, što zbog porodice. Pregovori su trajali desetak dana. Klub ima velike ambicije, što se poklapa sa mojim ličnim i zbog toga sam došao u Podgoricu. Želim da ostvarimo dobre rezultate u predstojećoj sezoni i u ABA ligi i u Evrokupu. Sada meča očekuje adaptacija na novu sredinu, novi klub, saigrače, ali pripremni period je tek počeo i mislim da će stvari doći na svoje mjesto“, istakao je Ćapin.

U dresu Šumadinaca protekle sezona na 27 mečeva ostvario je prosječan učinak od 17,8 poena uz 2,7 skokova, 5,1 asistenciju i 1,4 ukradene lopte po meču.

"U zrelim sam igračkim godinama, želim još da napredujem. Znam šta se od mene očekuje, ali dosta toga će zavisiti kako je tim koncipiran. Jedno je bila igra koju sam igrao u Kragujevcu, dok Budućnost igra sasvim drugu košarku. Težimo ka tome da napravimo dobar rezultat, a ja da igram na vrhunskom nivou“.

Dobra okolnost je da rođeni Sarajelija poznaje većinu igrača Budućnost Volija, što bi trebalo da omogući lakšu adaptaciju.

"Poznajem većinu igrača, neke ću tek upoznati, a pripreme su prava prilika da se naviknemo jedni na druge, na sitem, način igre i da sve to bude u interesu kluba“, jasan je Ćapin.

Igor Jovović, strateg Podgoričana, prezadovoljan je angažovanjem 186 centimetara viskokog košarkaša.

"Ja kao trener, ali i cio klub je zadovoljan što smo u kriznim vremenima uspjeli da dovedemo igrača kalibra Ćapina. Igrač koga cjelokupna javnost dobro poznaje, kvalitet, iskusan igrač, koji je igrao u velikim klubovima. Nadam se da će u narednoj sezoni biti produžena ruka trenera na terenu i da će svojim kvalitetom i iskustvom podići kompletan nivo igre Budućnost Volija. Sada je pred nama najteži dio, trebamo dobro da se fizički pripremimo za ono što nas čeka, jer već od 5. oktobra ulazimo u jedan težak ritam utakmica, a želimo da napravimo što bolji rezultat“, zaključio je Jovović.

Ćapin je u karijeri, osim za Kragujevčane, igrao za Krku, Bon, Gravelin, Panelinios, Ređo Kalabriju, VAreze, Azovmaš, Lokomotivu Kuban, Žalgiris, Olimpiju i Tursk Telekom.

Pajović: Tražimo još centra

Gavrilo Pajović, sportski direktor koluba iz Njegoševog parka, je objasnio da dolazak Ćapina znači i definitivan razlaz sa Di Bostom.

"Posljednja informacija koja je stigla do nas je da bi Di Bost trebalo definitivno da postane član Portlanda. Doveli smo Ćapina, prošle sezone zvanično najboljeg igrača ABA lige, pa možemo da računamo da će na toj poziciji pored njega igrati i Nikola Ivanović. Što se tiče pozicije centra, od završetka crnogorske lige tražimo bolje rješenje od Džeralda Lija. Još da nismo našli, što ne znači da ga nećemo naći. To nam je prioritet, kako bi kompletirali tim i da će nam se reprezentativci priključiti što kasnije zbog dobrih rezultata reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Mislim da ćemo imati respektabilan tim u ABA ligi i Evrokupu naredne sezone“, jasan je Pajović.

Galerija

Bonus video: