"Crveni" danas protiv Ukrajine u Beogradu

Prije duela sa Ukrajincima, “crveni” su učestvovali na turniru u Sombatelju, gdje su bili bolji od domaćina Mađarske i Austrije
1 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.08.2013. 07:43h

Poslije nešto manje od mjesec rada na Zlatiboru, najbolji košarkaši Crne Gore su spakovali kofere i uputili se za Beograd.

U prijestonici Srbije večeras će odigrati treći kontrolni meč u pripremama za Evropsko prvenstvu u Sloveniji, a rival je Ukrajina.

Prije duela sa Ukrajincima, “crveni” su učestvovali na turniru u Sombatelju, gdje su bili bolji od domaćina Mađarske i Austrije.

"Radili smo veoma intenzivno u protekle četiri sedmice na Zlatiboru i pripreme su zahtijevale potpunu posvećenost svih učesnika. Naravno da tu prije svega mislim na igrače, ali veliki posao uradio je i stručni štab, kao i medicinski tim zajedno sa fizioterapeutima. Prva faza priprema je uspješno privedena kraju, prije svega jer smo uspjeli da ujednačimo tim, s obzirom na to da smo na startu priprema imali velikih problema, zbog činjenice da zbog NBA pravila dva igrača nisu mogla da nam se priključe prije 1. avgusta. Nedostajali su nam i Blagota Sekulić, Milko Bjelica i Marko Torodović, što je otežavalo rad na treninzima. Nakon mjesec priprema možemo da kažemo da smo ujedinili tim u jednu cjelinu iz koje u periodu do početka Eurobasketa treba da dođemo do one tačke koja nam je neophodna da spremno dočekamo početak prvenstva i ostvarenje osnovnog cilja, a to je plasman u drugu fazu", istakao je selektor Luka Pavićević.

Duel Crna Gora - Ukrajina igra se u “Kombank areni” od 21 sat.

Bonus video: