Na premijeri protiv Poljske

Izabranici Đorđija Pavićevića su se prošle godine vratili u evropsku elitu i tu žele da ostanu i nakon Ukrajine
83 pregleda 0 komentar(a)
Đoko Pavićević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Đoko Pavićević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 08.08.2013. 11:08h

Nakon nešto više od mjesec priprema, kadetska selekcija Crne Gore danas počinje nastup na Evropskom prvenstvu u Ukrajini. Izabranici Đorđija Pavićevića su se prošle godine vratili u evropsku elitu i tu žele da ostanu. Zadatak neće biti nimalo lak, ali forma u posljednjim kontrolnim mečevima ohrabruje stručni štab. Rivali u grupi „crvenima“ biće Poljska na premijeri, potom Srbija i Francuska. Tri prvoplasirane selekcije izboriće plasman u drugu fazu.

"Iz utakmice u utakmicu u pripremnom periodu podizali smo nivo igre i sada djelujemo mnogo bolje nego što je to bio slučaj na turniru u Turskoj u januaru ili u martu kada smo bili gosti reprezentacije Bosne i Hercegovine. To su bile pripremne utakmice i znamo da će biti mnogo teže na prvenstvu. Detaljno smo analizirali protivnika sa kojim igramo na startu prvenstva i znamo kvalitete Poljske. Siguran sam da je ekipa spremna za početak šampionata. Treba da razmišljamo prije svega o našoj igri, jer ukoliko budemo na najvišem nivou, vjerujem da možemo da ostvarimo pobjedu na startu. Stil igre koji ćemo forsirati na ovom prvenstvu će biti neobičan za sve protivnike, nadam se da ćemo se dobro prilagoditi svakom timu i da ćemo pokazati da smo pripreme odradili na najbolji način. Najvažnije je da pokušamo da u svakom meču nametnemo stil igre koji nama odgovara, jer ćemo tako imati mnogo veće šanse da ostvarimo pobjede koje će nam donijeti ostvarenje cilja i opstanak u A diviziji. Vjerujem u ovaj tim, smatram da su ovi momci pravi takmičari i da će to pokazati u Kijevu", optimista je Pavićević.

Za Crnu Goru će nastupiti: Filip Bakić (Budućnost Voli), Ognjen Čarapić (Budućnost Voli), Nikola Cupara (Rudar), Miloš Divac (Budućnost Voli), Aleksa Dubak (Budućnost Voli), Marko Grković (Pro basket), Miloš Jelovac (Pljevlja), Danijel Kalezić (Budućnost Voli), Nikola Lučić (Džoker), Miloš Popović (Budućnost Voli), Todor Radonjić (Italija) i Nikola Vukčević (Podgorica).

Duel Crna Gora - Poljska igra se od 15.30 sati u dvorani „Sports Palas“, dok se u drugom meču u grupi sastaju Srbija i Francuska (17.45).

Bonus video: