Uručene diplome polaznicima američkog kampa u Baru

Regionalni košarkaški kamp, u organizaciji Ambasade Crne Gore i Džordžtaun univerziteta iz Vašingtona, završen je danas
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2013. 11:17h

Regionalni košarkaški kamp, u organizaciji Ambasade Crne Gore i Džordžtaun univerziteta iz Vašingtona, završen je danas u 10.30 sati u SC “Topolica” u Baru, kada je polaznicima diplome uručila ambasadroka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Sju Kej Braun.

Kamp tradicionalno organizuju i finansiraju ambasada SAD-a i Džordžtaun univerzitet. Na ovogodišnjem kampu u Baru od 4. do 8. avgusta učestvovalo je 40 djevojčica i dječaka uzrasta od 15 do 18 godina, kojima je draži ove popularne igre među obručima približavalo pet trenera iz zemalja učesnica regionalnog kampa i sedam bivših košarkaša i košarkašica Džordžtaun univerziteta

Cilj projekta “Košarkaška diplomatija”, u okviru kojeg je održan 6. Regionalni košarkaški kamp, a peti u Crnoj Gori, je da naglasi značaj sporta i obrazovanja za mlade ljude, ali i da promoviše regionalnu i interetničku saradnju i toleranciju kroz sport. Osim na košarkaškim treninzima, mladi iz četiri zemlje učestvovali su i na radionicama o liderskim vještinama, kao i u volonterskim aktivnostima u Baru. U utorak je u okviru kampa odigrana i prijateljska utakmica bivših košarkaša Džordžtaun univerziteta, protiv bivših uspješnih košarkaša iz Bara.

Galerija

Bonus video: