Ivanović: Spremni smo za pripremne utakmice

Ivanović smatra da je dio priprema na Zlatiboru kvalitetno odrađen i da je ekipa spremna za prijateljske utakmice
2 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: FoNet
Nikola Ivanović, Foto: FoNet
Ažurirano: 07.08.2013. 16:24h

Košarkaši Crne Gore zadovoljni su urađenim na Zlatiboru i spremni dočekuju drugi dio priprema i odigravanje pet prijateljskih utakmica pred odlazak na Evropsko prvenstvo (EP) u Sloveniji, rekao je plejmejker Nikola Ivanović.

Izabranici selektora Luke Pavićevića na Zlatiboru su boravili od 14. jula, a nova provjera očekuje ih u petak, kada će u Beogradu igrati sa selekcijom Ukrajine.

Ivanović smatra da je dio priprema na Zlatiboru kvalitetno odrađen i da je ekipa spremna za prijateljske utakmice.

"Radili smo na postavljanju osnovnih principa u odbrani i napadu, kao i na podizanju forme. Moramo da budemo zadovoljni onim što smo uradili u protekle četiri sedmice. Dobro smo se spremili za drugi dio priprema u kojem nas očekuje pet odličnih provjera koje će nam značiti puno pred odlazak na EP", rekao je Ivanović u izjavi za sajt Košarkaškog saveza.

On je kazao da će predstojeći prijateljski mečevi poslužiti za uigravanje ekipe i podizanje forme pred EP.

"Utakmice koje nas očekuju tokom avgusta pokazaće nam kako smo radili u proteklom periodu. Očekuju nas provjere protiv reprezentacija koje će nastupiti na EP i sada radimo na uigravanju kako bi spremno dočekali početak šampionata", rekao je Ivanović.

Košarkaš Budućnosti svjestan je kvaliteta ostalih reprezentacija u grupi, ali je uvjeren u dobar start šampionata u premijernoj utakmici protiv Makedonije.

"U ovom trenutku akcenat je na našoj igri, pa će biti vremena da se detaljnije bavimo analizom protivnika. Poslije fantastičnog skora u kvalifikacijama, sada ćemo biti pod većim pritiskom, jer se od nas očekuje mnogo, ali uradićemo sve da na EP opravdamo očekivanja", rekao je Ivanović.

On je kazao da je glavni cilj crnogorske reprezentacije na predstojećem EP plasman u drugu fazu takmičenja.

"Grupa je veoma teška, ali razmišljamo samo o tome da se plasiramo u drugu fazu. Odlično poznajemo protivnike jer smo protiv njih igrali u kvalifikacijama ili na prethodnom EP.Neće biti lako, ali vjerujemo u prolaz u drugu fazu, što je naš osnovni cilj", zaključio je Ivanović.

Duel Crne Gore i Ukrajine na programu je u petak u 21 sat u Kombank areni.

Bonus video: