Veliki trejd u NBA: Lenard u Torontu, DeRozan kod Popoviča

DeRozan je na Instagramu postavio komentar da su mu obećali jedno, a uradili drugo
115 pregleda 0 komentar(a)
Kavaj Lenard, Foto: Reuters
Kavaj Lenard, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.07.2018. 13:48h

Veliki trejd obilježio je današnji dan u NBA ligi.

Jedan od najboljih igrača lige Kavaj Lenard će promijeniti konferenciju i postati igrač Toronto Reptorsa, dok će u San Antonio otići DeMar DeRozan.

Uz Lenarda Toronto dobija i Denija Grina, dok u suprotnom pravcu ide austrijski centar Jakob Poeltl, kao i zaštićeni pik prve runde na draftu 2019. godine.

Vijest o trejdu donosi pouzdani novinar ESPN, Adrijan Vojnarovski.

Navodi se da su igrači informisani i da nijedan nije zadovoljan tim ishodom.

DeRozan je na Instagramu postavio komentar da su mu obećali jedno, a uradili drugo. Ranije tokom ljeta mu je rečeno da neće biti trejdovan, pa se vrlo vjerovatno komentar odnosi na trejd.

Najveći rizik u trejdu preuzima upravo Toronto koji će morati da ubijedi Lenarda da ostane u ekipi nakon sezone posle koje mu ističe ugovor, a u situaciji gdje je on već najavio da želi da ode u Lejkerse kad postane slobodan igrač.

Ovim je i završena cijela priča oko Lenarda, koju su mnogi novinari i analitičari nazvali "najvećom sapunicom" ljeta.

Jedan od najboljih košarkaša lige, dvostruki dobitnik za najboljeg defanzivca (2015., 2016.) je bio pod najveći velom misterije, prije početka prošle sezone, kada je manja povreda, kako su je najavljivali, pretvorena u, odsustvo od skoro cijele sezone. Lenard je prošle sezone zaigrao u samo devet mečeva.

Ubrzo su insajderi javili da je dvostruki all star igrač, u svađi sa ostatkom tima, pominjale su se i neke lične netrpeljivosti sa Tonijem Parkerom (u priču je čak bila ubačena i djevojka Lenardova), ali ubrzo je postalo jasno da za njega nema više budućnosti u AT&T centru.

Pitanje koje sada svi postavljaju da li će Lenard naredne godine u Kaliforniju sa LeBronom Džejmsom, ili će možda imati istu sudbinu kao Pol Džordž, koga su svi vidjeli u Lejkersima, a koji je opet odabrao da produži ugovor na 3 sezone.

Bonus video: