Šehović: Najvažniji dio priprema je iza nas

"Imamo dovoljno kontrolnih mečeva koji će nam dati jasniju sliku o našim mogućnostima i o tome na kojim stvarima treba da radimo kako bi u Sloveniji sve bilo na najvišem nivou", kaže Šehović
4 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2013. 22:27h

Košarkaši Crne Gore na Zlatiboru privode kraju bazičke pripreme za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Crveni" su u protekle četiri sedmice naporno radili na podizanju forme i uigravanju za ono što ih očekuje na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, a imali su i dvije odlične provjera na turniru u Sombathelju.

"Privodimo kraju najvažniji dio priprema, a onda nas očekuje ono pravo i završni dio uigravanja za Evropsko prvenstvo. Imali smo dvije dobre provjere na turniru u Šombatelju i imamo jasniju sliku na kojim stvarima treba da radimo u nastavku priprema. Mislim da je najvažniji dio priprema iza nas, fizički smo se dobro spremili, a ekipa se kompletirala jer su nam se priključili povrijeđeni igrači, kao i Nikola Vučević koji je veliko pojačanje za naš tim", kaže bek Suad Šehović.

Šehović ističe da ekipa ima "dovoljno vremena da se dodatno uigra za Eurobasket".

"Imamo dovoljno kontrolnih mečeva koji će nam dati jasniju sliku o našim mogućnostima i o tome na kojim stvarima treba da radimo kako bi u Sloveniji sve bilo na najvišem nivou. Napravili smo sjajnu podlogu u prošlogodišnjim kvalifikacijama, treba da zadržimo pobjedničku atmosferu i uradićemo sve da spremno dočekamo 4. septembar. Grupa je veoma teška, ali mislim da sve reprezentacije imaju šansu da se plasiraju u drugu fazu. Ne treba potcijeniti nijednog protivnika, jer će svi tražti svoju šansu. Od prve utakmice treba da budemo na najvišem nivou i da igramo kao da je taj duel odlučujući za prolaz u drugu fazu. Imamo dobar raspored jer u prva tri meča odlučujemo o prolazu u drugu fazu", dodao je Šehović.

Nakon turnira u Sombathelju na kojem su ostvarene pobjede protiv domaćina Mađarske i Austrije, Crna Gora će sparingovati protiv Ukrajine u petak (21 sat) u "Kombank areni" u Beogradu.

"Odrađujemo prvi i najteži dio priprema jer je na Zlatiboru akcenat na podizanju fizičke spreme i kondicije. Radili smo i na taktičkim detaljima, odigrali smo i turnir u Sombathelju koji je bio prva provjera onog što je urađeno tokom priprema i to su bile odlične provjere. Nakon turnira u Sombathelju radili smo na ispravljanju grešaka i mislim da smo na dobrom putu da dostignemo željeni nivo forme. Imaćemo dobru provjeru i u Beogradu gdje igramo protiv Ukrajine i sigurno da imamo dovoljno vremena da spremno dočekamo početak Evropskog prvenstva", kaže centar Milko Bjelica.

Nakon duela protiv Ukrajine, "crveni" se vraćaju u Bar, a 15. i 16. avgusta u Dubrovniku će odigrati dva kontrolna meča protiv Hrvatske.

"Sigurno da će nam i dva meča protiv Hrvatske u Dubrovniku i turnir u Kopru, značiti puno jer se najbolja forma stiče kroz utakmice. Pratimo i rezultate i statistiku protivnika u grupi, ali to nije najbolji pokazatelj njihovog kvaliteta, jer dosta reprezentacija igra u kombinovanim sastavima i još nijesu kompletne. Treba da razmišljamo samo o našoj igri i da iz utakmice u utakmicu, kako u pripremnom periodu, tako i na samom prvenstvu, podižemo formu i da svi budemo usmjereni ka postizanje što boljeg rezultata u Sloveniji", istakao je Bjelica.

Na turniru u Kopru koji je na programu 22. i 23. avgusta, izabranici Luke Pavićevića će odmjeriti snage protiv Italije i Slovenije, a završnu fazu priprema će odraditi u Podgorici.

Eurobasket u Sloveniji igra se od 4. do 22. septembra, a naša reprezentacija nalazi se u grupi B u Jesenicama sa selekcijama Srbije, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije.

Bonus video: