ODGOVOR "VJEČITIMA"

Dačić: Partizan i Zvezda ravnopravni za Vladu

"Ti klubovi treba da se privatizuju, jer su ovako svačiji i ničiji. Dogovorili smo se Vučić i ja - Zvezda i Partizan su ravnopravni", rekao je Dačić
1 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Tanjug
Ivica Dačić, Foto: Tanjug
Ažurirano: 06.08.2013. 21:48h

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas da košarkaške klubove Partizan i Crvena zvezda treba privatizovati, kao i da su oni za vladu Srbije ravnopravni.

Račun Partizana blokiran je skoro dva mjeseca zbog neplaćenog poreza, a uprava tog kluba više puta je javno tražila da se taj dug reprogramira. Trener Duško Vujošević javno je juče zatražio od prvog potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića da pomogne.

Poslije toga, uprava Zvezde se obratila Dačiću otvorenim pismom, tražeći jednak tretman. Dačić je gostovao na televiziji B92 i na kraju intervjua je sam počeo da priča o sportu.

"Još mi treba da rješavamo problem Partizana i Zvezde. Ne razumijem Vujoševićevo jučerašnje obraćanje Vučiću, niti današnje obraćanje Zvezde meni. Ti klubovi treba da se privatizuju, jer su ovako svačiji i ničiji. Dogovorili smo se Vučić i ja - Zvezda i Partizan su ravnopravni", rekao je Dačić.

Premijer je na molbu agencije Beta da razjasni da li to znači da vlada neće pomagati tim klubovima odgovorio:

"To znači da ćemo im ravnopravno pomagati, a ne da im nećemo pomagati".