Radonjić: Odradili smo dobar posao u prelaznom roku

"Vidjećemo u narednom periodu kako ćemo odreagoviti kada je u pitanju pozicija centra, ali nadam se da ćemo nešto konkretnije moći uskoro da saopštimo", rekao je Radonjić
0 komentar(a)
Radonjić, Foto: Beta/AP
Radonjić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.08.2013. 17:26h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da su crveno-bijeli kompletirali tim za narednu sezonu i da je zadovoljan pojačanjima koje je klub angažovao u prelaznom roku.

Zvezda je ovog ljeta dovela Jaku Blažiča, Bobana Marjanovića, kao i americke internacionalce Blejka Šilba i Čarlsa Dženkinsa, koji će se kao i starosjedilac Demarkus Nelson ekipi priključiti do 20. avgusta.

"Ovo što smo do sada napravili je jako dobro. Imali smo mnogo posla oko skautinga koji smo počeli da radimo još dok je sezona trajala. Tu smo uradili mnogo kvalitetnih stvari, napravili prave poteze, a onda smo smireno gledali šta još tržište može da nam ponudi. Uspjeli smo da potpišemo Dženkinsa, sačekali smo da izađe iz NBA ugovora i da njegova vrijednost bude mnogo povoljnija. Vidjećemo u narednom periodu kako ćemo odreagoviti kada je u pitanju pozicija centra, ali nadam se da ćemo nešto konkretnije moći uskoro da saopštimo", rekao je bivši dugogodišnji trener Budućnosti za Zvezdin klupski sajt.

Radonjić je na prvom treningu u Železniku mogao da računa na 11 igrača - Borisa Savovića, Marka Simonovića, Branka Lazića, Aleksandra Cvetkovića, Bobana Marjanovića, Nikolu Rebića, Dušana Ristića, Marka Gudirića, Ognjena Dobrića i Nikolu Čvorića, kao i Nikolu Markovića, koji je prošle sezone igrao na pozajmicu u novosadskoj Vojvodini.

Zbog povreda trenutno van stroja su juniori Marko Tejić i Brano Đukanović koji bi trenzima trebalo da se priključe na Zlatiboru.

"Imamo dosta novih mladih lica na treningu, ali ne zbog činjenice da trenutno imamo manjak igrača, već zbog toga što smo imali ideju da strateški krenemo u nešto što će biti jako bitno u narednim godinima. Želimo da imamo kuntinuitet u radu sa mladim selekcijama, generacija igrača rodenih 1995. godine je veoma talentovana, a Zvezda će se truditi da u budućnosti igrače za prvi tim crpi iz svojih resursa i siguran sam da ćemo napraviti iskorak u tom pravcu", rekao je Radonjić.

On je dodao da će u početnoj fazi priprema pokušati što više da radi sa mladim igračima.

"Kada se američki internacionalci i reprezentativci budu priključili trudićemo se da uradimo što je moguće bolju pripremu za ostvarenje naših ciljeva. Učinićemo sve da napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu, ali to neće biti lako, jer su takmičenja kvalitetnija nego prošle sezone", zakljucio je Radonjić.

Košarkaši Zvezde će prvih nekoliko dana trenirati u dvorani u Železniku, a bazičan dio priprema obaviće od 10. do 30. avgusta na Zlatiboru.

Bonus video: