ŽALI SE NA VLAST

Vujošević: Vučić ima apsolutnu moć

Vujošević je pričajući sa novinarima više vremena proveo govoreći o teškoj finansijskoj situaciji, pošto je račun kluba blokiran zbog poreskih dugovanja.
6 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Abaliga.com
Duško Vujošević, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 05.08.2013. 20:46h

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da vjeruje da se sportske sekcije tog društva organizovano gase i ocijenio da bi prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo da ima odgovornost, pošto već posjeduje apsolutnu moć u zemlji.

"Aleksandar Vučić ima apsolutnu moć i mora da snosi odgovornost za sve dobro i loše što se dešava u zemlji. Srazmjerno svojoj ogromnoj moći, trebalo bi da ima i odgovornost. Ženski košarkaški klub Partizan se gasi, vaterpolo je efemerizovan, a sada traju napadi i na košarkaški klub", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Dvanaestostruki uzastopni šampion Srbije, Partizan, počeo je danas u Beogradu pripreme za novu sezonu. Na prvom okupljanju pojavilo se pet prvotimaca, dio omladinskog pogona i nekoliko igrača na probi.

Vujošević je pričajući sa novinarima više vremena proveo govoreći o teškoj finansijskoj situaciji, pošto je račun kluba blokiran zbog poreskih dugovanja.

"Mi tražimo ravnopravan tretman za reprogram duga. Želimo da nađemo neku razumnu kamatu, koji bismo mogli da plaćamo. Mi nemamo nekretnine da založimo, tražimo džentlmenski dogovor. Svaka budala je u stanju da nešto sruši, ako situacija ostane ovakva, Partizan će se ugasiti i ostvariće se ona 'jedna zemlja, jedan vođa, jedan klub'", rekao je Vujošević.

Prvi potpredsiednik vlade, Vučić, je deklarisani navijač Crvene zvezde. U decembru prošle godine je bio član grupe koja je spasavala Fudbalski klub Crvenu zvezdu, a nedavno se sastao i sa dijelom navijača FK Partizan.

Vujošević je kazao da je uprava KK Partizan pokušala da stupi u kontakt sa nekim iz vlasti.

"Vučić je nedavno posjetio dio navijača Partizana, ali niko od čelnika kluba tada nije bio tu, što je meni čudno, jer kada se ide kod nekoga, trebalo bi valjda da je domaćin tu. Evidentno je da ni jedna bitna odluka u zemlji ne može da se donese bez njega. Ja sam spreman na koljenima da idem gdje god treba, ali putem institucija.

Sportsko društvo Partizan je u ime košarke, fudbala i vaterpola, poslalo molbu da nas primi prvi potpredsjednik vlade ili premijer", rekao je Vujošević.

Trener crno-bijelih ocijenio je da su nevolje tih sekcija sportskog društva Partizana osveta za dobre rezultate.

"Ne mogu da nas pobijede na terenu, pa su pokušali da nas vuku kroz blato, a kada ništa od toga nije dalo rezultate, riješili su da ovako udare na nas", rekao je Vujošević.

On je dodao da cela ova situacija može da bude nečija politička igra.

Vujošević je kazao da možda neko čeka pravi trenutak da Partizanu skine blokadu, iako je prije toga "učinio sve da od kluba napravi glinene golubove".

Šef struke Partizana rekao je da su svi igrači ugvorom slobodni i da je klub u velikim problemima da organizuje pripreme.

Na prvom okupljanju igrači su radili sa kondicionim trenerom Radomanom Šćekićem.

Svoje drugove posetio je i reprezentativac Bogdan Bogdanović, koji se trenutno nalazi na pripremama sa nacionalnom timom.

Vujošević je rekao da je odusustvo igrača problem, koji to i nije.

"Imamo trojicu igrača u reprezentaciji Srbije, dvojicu sa Francuskom i mnogo sa omladinskim selekcijama. I Davis Bertans bi bio sa svojom reprezentacijom da nije povrijeđen. Svi oni će se vrlo kasno priključiti pripremama, praktično pred početak takmičenja. To

nama, međutim, nije problem, mi uživamo u tome i voljeli bismo da je još više igrača u reprezentacijama", kazao je on.