BUDUĆNOST VOLI

Jovović: Hendikep je što smo nekompletni

Šef stručnog štaba ne može da računa na usluge Suada Šehovića, Nikole Ivanovića, Alekse i Marka Popovića, koji su na pripremama selekcije Crne Gore za Evropsko prvenstvo
2 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2013. 13:56h

Poslije skoro dva i po mjeseca pauze, košarkaši Budućnost Volija su "upalili“ motore i počeli pripreme za narednu sezonu u kojoj ih očekuje obaveze u ABA ligi i Evrokupu.

Šef stručnog štaba Igor Jovović ne može da računa na usluge Suada Šehovića, Nikole Ivanovića, Alekse i Marka Popovića, koji su na pripremama selekcije Crne Gore za Evropsko prvenstvo, koje se u septembru igra u Sloveniji.

Da bi se koliko, toliko moglo normalno raditi u takvoj situaciji, prvom timu je priključeno nekoliko juniora.

Takođe, nema ni Di Bosta, koji je još u Americi, a u narednih sedam dana biće poznato da li tamo ostaje ili ne.

"U teškim klimatskim uslovima počeli smo sa radom u Podgorici. Moram da apostrofiram da ekipi nedostaju reprezentativci, koji se spremaju za Evropsko prvenstvo na Zlatiboru, što će biti jedna vrsta hendikepa, jer praktično cijele pripreme treba da budemo bez njih. Ako prođu, Bože zdravlja, prvu fazu u Sloveniji, oni će se ekipi priključiti tek 22. septembra. Sa nama su tu novi igrač uz starosjedioce konkretno na trenungu sada imamo Čedomira Vitkovca, Pavlina Ivanova, Marka Mugošu, Danila Nikolića, Vladimira Mihailovića iz prethodne sezone. Ekipi smo priključili nekoliko juniora kako bi što bolje sproveli pripremem, gdje će prva nedelja biti iskorištena za provjeru fizičkog stanja svakog pojedinca, a nakon toga ćemo napraviti detaljan plan za rad u Baru, gdje putujemo u subotu ujutro“, istakao je Jovović.

Da bi kompletirala ekipu za narednu sezonu, Budućnost Voli još traži pojačanje na poziciji centra.

Prati se tržište, ali za sada nema ništa konkretno.

"Očekujem jedan maksimalan angažman od svih prisutnih, puno je mladosti, a samim tim i energija će biti na visokom nivou. U ovom, tako da kažam, okrnjenom sastavu ćemo uraditi sve što je do nas na svakom treningu. Ekipa još nije u potpunosti formirana, u potrazi smo cijelo ljeto za startnom peticom. Na samom tržištu se pojavilo dosta interesantnih igrača. Nešto nam je bilo nedostupno, a nešto nije bilo dovoljno kvalitetno za nas, tako da smo još uvijek u potrazi za igračem na poziciji centra i očekujem da ćemo uskoro dobiti i to pojačanje“, objasnio je šef struke „plavih“.

Za sada je poznato da će crnogorski šampion učestvovati na turnirima u Novom Sadu i Sarajevu, a u planu je i nekoliko mečeva sa timovima iz regionalne lige.

"Na početku smo još jednim priprema Budućnost Volija, a poslije nekoliko godina sa novim šefom stručnog štaba. Dobili smo pozive za turnire u Novom Sadu i Sarajevu, a imamo već razgovore sa pojedinim ABA ligašima za odigravanjem prijateljskih mečeva. Pored ove petice koje tražimo, u narednih sedam do osam dana imaćemo jasan status kada je Di Bost u pitanju. Do 13. avgusta su nam dali termin, gdje će biti jasnije da li ostaje u NBA ligi ili će i naredne sezone sa nama. U tom pravcu smo već počeli da gledamo i tražimo. Biće izuzetno teško bez reprezentativaca i onih koje još nismo doveli da popunimo sastav. U početku će biti teško, pojačali smo ekipu sa momcima iz juniorskog pogona“, objasnio je Gavrilo Pajović, sportski direktor Budućnost Volija.

Još je rano pričati o ambicijama, ali će Budućnost Voli, kao i prethodnih sezona, iz utakmice u utakmicu davati maksimum.

"Budućnost će ove godine sa novim trenerom imati možda i neku novu viziju, ali će nastaviti da igra hrabro ne samo kući, već i na gostujućim terenima. Vjerujemo u ove momke što smo doveli, znamo njihove ljudske i igračke kvalitete i nadam se da će se brzo uklopiti u naš sistem i klub sveukupno. Stručni štab je pojačan sa Goranom Rakočević, dugogodišnjim trenerom mlađih kategorija, koji je bio pomoćnik i Dejanu Radonjiću kada je počeo trenersku karijeru. Odlaskom Dragana Gačevića, doveli smo Mikicu Ljubojević, koji je radio u Podgorici i mlađim reprezentativim selekcijama, za kondicionog trenera. Igor Đaletić će i dalje biti u stručnom štabu, koji je kompletiram i spremni ulazimo u pripreme za novu sezonu“, zaključio je Pajović.

Subotić: Vjerujem da ćemo se dobro spremiti

Bojan Subotić, momak iz Tivta, je jedno od pojačanja koje je stiglo u Budućnost Voli. On je prethodno, sa dosta uspjeha igrao za FMP Železnik i Crvenu zvezdu.

"Prvo bi da se zahvalim upravi, stručnom štabu i saigračima na dobrom prijemu. Što se mene tiče, daću maksimum da igrama pomognem da Budućnost ostavri što bolje rezultate u predstojećoj sezoni. Nismo kompletni, pripreme su duge i mislim da ćemo uspjeti dobro da se pripremimo za početak sezone“, naglasio je Subotić.

Komatina: Spreman sam za sve izazove

Miloš Komatina, bivši centar Igokee, je bio sa „crvenima“ na Zlatiboru, a sada stavio na raspolganaju Jovoviću.

"Dosta smo hendikepirani što nismo od početka u kompletnom sastavu, ali ima dosta mladih igrača koji će da se uklope u sistem igre. Spreman sam za sve izazove i za sve ono što se od mene bude tražilo da se maksimalno posvetim klubu. Nadam se da ćemo se dobro spremiti za novu sezonu kako u ABA ligi, tako na evrospkom takmičenju i domaćem prvenstvu. Vjerujem da ćemo ostvariti rezultate koje je Budućnost postizala u ranijem periodu, pa čak i bolje“, jasan je Komatina.

Galerija

Preporučujemo za Vas