PRIPREME ZA EP

Srbija pobijedila Letoniju

U četvrtoj četvrtini razigrao se i Danilo Anđušić, a Srbija je napravila seriju 15:2 i na kraju zabilježila sigurnu pobjedu. Najefikasniji kod “orlova” bio je Nenad Krstić sa 20 poena
9 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2019. 22:10h

Košarkaška reprezentacija Srbije pobIJedila je danas Letoniju sa 67:54 u poslJednjoj utakmici na pripremnom turniru u Celju.

U timu Srbije danas nije bilo Vladimira Lučića, Nemanje Nedovića, Dejana Muslija i Vasilija Micića, a vratio se kapiten Nenad Krstić i donio prevagu mladoj ekipi.

Srbija je dobro počela, stekla dvocifreno vođstvo (14:3), ali su se Letonci vratili i do kraja prve deonice smanjili na 14:11.

Reprezentacija s Baltika držala je priključak, izjednačila na poluvremenu, a u drugom i povela, najviše 43:38.

Srbija je zahvaljujući Rašku Katiću došla do izjednačenja pred posljednjih 10 minuta.

U četvrtoj četvrtini razigrao se i Danilo Anđušić, a Srbija je napravila seriju 15:2 i na kraju zabilježila sigurnu pobjedu.

Najefikasniji kod “orlova” bio je Krstić sa 20 poena. Nemanja Bjelica završio je utakmicu sa 12 koševa i osam skokova, dok je Raško Katić postigao 12 pogodaka. Nikola Kalinić postigao je osam, a Anđušić sedam poena.

Srbija je takmičenje u Celju završila s dvije pobjede i porazom. Turnir se završava večerašnjom utakmicom Turska - Slovenija.

Reprezentacija Srbije se vraća u zemlju, a sljedećeg vikenda će učestvovati na “Trofeju Beograda”, a onda odigrati i prijateljski meč protiv Rusije.