EP A DIVIZIJE

Pavićević: Imamo kvalitet da izborimo opstanak

Crna Gora će prvi meč na šampionatu odigrati 8. avgusta protiv Poljske, a rivali u grupi C biće joj još Srbija i Francuska.
0 komentar(a)
Đoko Pavićević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Đoko Pavićević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 03.08.2013. 19:49h

Cilj kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Kijevu biće opstanak u A diviziji, kazao je selektor Đorđije Pavićević.

Šampionat će biti odigran od 8. do 18. avgusta, a crnogorski košarkaši za Kijev putuju u utorak.

Crna Gora će prvi meč na šampionatu odigrati 8. avgusta protiv Poljske, a rivali u grupi C biće joj još Srbija i Francuska.

Plasman u drugu fazu izboriće po tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Crnu Goru će, odlukom selektora Pavićevića, predstavljati Filip Bakić, Ognjen Čarapić, Nikola Cupara, Miloš Divac, Aleksa Dubak, Marko Grković, Miloš Jelovac, Danijel Kalezić, Nikola Lučić, Miloš Popović, Todor Radonjić i Nikola Vukčević.

Selektor Pavićević kazao je da je optimista i da vjeruje da Crna Gora može ostvariti glavni cilj i obezbijediti opstanak u elitnom rangu.

"Vjerujem u ovu ekipu, mislim da imaju dovoljno hrabrosti i kvaliteta da se na šampionatu prikažu u najboljem izdanju i da ispunimo ono zbog čega smo se i pripremali u proteklom periodu. Početak je uvijek najteži, ali svjesni smo da je za nas izuzetno značajan premijerni meč koji igramo protiv Poljske", rekao je Pavićević u izjavi za zvanični sajt Košarkaškog saveza.

On smatra da crnogorsku selekciju protiv Francuske i Srbije očekuju znatno teži mečevi.

"Nećemo se predati unaprijed. I njima će biti teško da nas savladaju, mnogo teže nego što su mogli da pretpostave prije dva-tri mjeseca, jer sam siguran da igrači imaju veliku želju i motiv da opravdaju očekivanja i da imaju kvalitet da izbore opstanak u eliti", rekao je Pavićević.

U stručnom štabu selektora Pavićevića su i trener Radovan Pešić, kondicioni trener Mišo Lukić i fizioterapeut Nikola Mijatović.

Preporučujemo za Vas