Odlazi Di Bost?

"Ako se on dogovori sa NBA ligašem, Budućnost Voli mu neće praviti probleme, moći će da ide uz obeštećenje, a mi ćemo reagovati i angažovati novog pleja", rekao je Bokan
60 pregleda 8 komentar(a)
Di Bost, Foto: Luka Zeković
Di Bost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.07.2013. 12:45h

Amerikanac Demarkiz Bost nalazi se na izlaznim vratima Budućnost Volija. Za pleja koji je ljeta prošle godine stigao u Podgoricu sa Univerziteta Misisipi stejt zainteresovan je Portland, koji mu je već ponudio predugovor.

Dvadesettrogodišnji košarkaš rođen u Šarlotu se nalazi u domovini, a da li će tamo ostati ili će se pridružiti crnogorskog šampionu na početku priprema za narednu sezonu, biće uskoro poznato.

"Za Bosta je zainteresovan Portland, a da li će tamo ostati ili ne, znaće se u naredna dva dana. Ako se on dogovori sa NBA ligašem, Budućnost Voli mu neće praviti probleme, moći će da ide uz obeštećenje, a mi ćemo reagovati i angažovati novog pleja", rekao je Dragan Bokan, prvi čovjek Podgoričana.

Di Bost je u finišu protekle sezone produžio ugovor do ljeta 2015. godine, tako da se i „plavi“ pitaju oko ostanka ili odlaska.

U ABA ligi je odigrao svih 26 mečeva uz prosječan učinak od 8,3 poena uz 3,1 skok, 1,5 asistencija i 1,2 ukradene lopte po meču.

Najbolju partiju pružio je na premijeri protiv Cedevite, kada je dao 25 poena. Što se tiče Evrokupa, upisao je 14 nastupa, a po utakmici je ubacivao 7,8 koševa, a imao je 2,6 uhvaćenih lopti i 1,8 uspješnih dodavanja.

Interesanto je da je prošle godine tokom Ljetnje lige igrao za Portland na pet mečeva (Majami, Denver, Atlanta, Hjuston i Nju Orleans) uz učinak od 5,8 poena, 1,4 skoka i 2,4 asistencije. Majamiju je dao 14 (sedam asistencija, dvije ukradene lopte), a Denveru 15 poena.

Bonus video: