Nebojša Bogavac u stručnom štabu Strazbura

S obzirom na to da je Kole sa selekcijom „galskih pijetlova” na pripremama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, bivši trener Hemofarma će raditi sa ekipom do njegovog povratka
77 pregleda 1 komentar(a)
Nebojša Bogavac, Foto: ABA liga
Nebojša Bogavac, Foto: ABA liga
Ažurirano: 30.07.2013. 10:48h

Nebojša Bogavac, bivši reprezentativac Crne Gore i bivši trener Hemofarma, od predstojeće sezone biće u novoj ulozi.

Naime, momak rođen u Mojkovcu je dobio poziv od Vensana Kolea, nekedašnjeg učitelja u Le Manu i Asvelu, da mu se pridruži u stručnom štabu Strazbura.

S obzirom na to da je Kole sa selekcijom „galskih pijetlova” na pripremama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, bivši košarkaš mojkovačkog „4. novembra”, Gorštaka, Temka, Proletera, Lovćena, Hemofarma, Le Mana, Asvela i Dižona će raditi sa ekipom do njegovog povratka.

Nakon toga, 39-godišnji Mojkovčanin ostaće u stručnom štabu francuskog vicešampiona.

"Sigurno je da mi mnogo znači povjerenje koje Kole ima u mene, jer ću raditi sa ekipom dok se on ne vrati sa Evropskog prvenstva. Na njegov poziv i odlazim u Francusku, tražio je pojačanje za stručni štab i izabrao je mene. Klub će naredne sezone igrati u Evroligi, nalazi se u grupi sa Realom, Anadolu Efesom, Žalgirisom, Brose basketsom i Emporio Armanijem i to je veliki izazov za mene", rekao je Bogavac za „Vijesti”.

Bogavac, koji u Francusku odlazi početkom avgusta, bio je član reprezentacije Crne Gore, kao i SCG na Evropskom prvenstvu u Švedskoj 2003.

Iako nije imao namjeru da stavi tačku na igračku karijeru, poziv uprave Hemofarma da preuzme prvi tim krajem januara 2012. promijenio je planove.

Završio je karijeru i posvetio se trenerskom poslu. Uspio je sa Vrščanima, koji su imali puno finansijskih problema, da izbori opstanak u ABA ligi, ali je na kraju te sezone klub zvanično ugašen.

Bonus video: