Crna Gora sa Makedonijom za finale i A diviziju

"Vjerujem da ćemo iskoristiti prvu priliku i da ćemo pobjedom protiv Makedonije izboriti plasman u finale i prolaz u elitnu diviziju", istakao je Radović
68 pregleda 1 komentar(a)
Muška juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Muška juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 27.07.2013. 12:43h

Korak do sna! Tako bi u najkraćem mogla da glasi najava polufinala Evropskog prvenstva B divizije, koje juniori Crne Gore danas igraju protiv Makedonije.

U slučaju trijumfa, a svi se nadamo da će tako biti, puleni Dragana Radovića bi uradili ono što njihovi prethodnici nisu uspjeli šest puta - konačno se domogli elite.

Na šampionatu je juče bio slobodan dan, što je stručni štab iskoristio da odmori igrače i pripremi ih za najvažniji duel do sada.

"Blizu smo ostvarenja cilja i plasmana u A diviziju, jer imamo dvije prilike da dođemo do prva tri mjesta na šampionatu. Vjerujem da ćemo iskoristiti prvu priliku i da ćemo pobjedom protiv Makedonije izboriti plasman u finale i prolaz u elitnu diviziju, što nam je cilj koji smo postavili prije početka prvenstva. U duelu protiv Izraela, naročito u prvom poluvremenu, pokazali smo veliku borbenost i kvalitet, ali smo promašili mnogo slobodnih bacanja i izgubili nekoliko lopti u nastavku, što je meč odvelo u neizvjesnu završnicu. Slobodan dan iskoristili smo da se spremimo za polufinale, koje očekujemo s velikim nestrpljenjem", istakao je Radović.

Makedonci su šampionat počeli pobjedom, a potom su upisali dva poraza. Međutim, podigli su formu, savladali Finsku, Estoniju i Holandiju i puni samopouzdanja čekaju duel sa Crnom Gorom.

Ključni igrači domaćina su bek Andrej Magdevski (prosjek 15,2 poena i 6,8 skokova), plej Kristijan Nikolov (14,5 koševa) i centar Ljubomir Mladenovski (10,5 pogodaka i 9,7 uhvaćenih lopti).

"Makedonija je domaćin i imaće veliku podršku sa tribina, njihove utakmice prati i po 1.000 gledalaca i neće biti lako. Mislim, međutim, da imamo sjajnu priliku, jer imamo veći broj igrača u rotaciji. Vjerujem da ćemo uz veliku želju koju su momci pokazali u svim mečevima u Strumici, ali i uz maksimalnu koncentraciju tokom svih 40 minuta, pokazati da smo bolji tim i da ćemo doći do zacrtanog cilja", zaključio je Radović.

Meč Crna Gora - Makedonija igra se u dvorani „Park” od 18.45 časova, dok se u drugom polufinalu sastaju jedina do sada neporažena ekipa, Poljska i Belgija (16.30). Ukoliko izgube od domaćina, „crveni” bi imali još jednu priliku za A diviziju, jer tri najbolje ekipe idu u viši rang.

Bonus video: