Pavićević: Dobre provjere u Šombatelju

Za izabranike Luke Pavićevića biće to odlične provjere urađenog u dosadašnjem dijelu pripremnog perioda i mečevi koji će pokazati na kojim stvarima treba raditi u nastavku priprema
4 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2013. 12:44h

Muška seniorska reprezentacija prve provjere u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje je na programu od 4. do 22. septembra, imaće na turniru u Šombatelju (Mađarska), na kojem će u petak i subotu igrati protiv domaćina, odnosno selekcije Austrije.

Za izabranike Luke Pavićevića biće to odlične provjere urađenog u dosadašnjem dijelu pripremnog perioda i mečevi koji će pokazati na kojim stvarima treba raditi u nastavku priprema za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Crna Gora će prvi meč na turniru u Šombatelju odigrati u petak (19 sati) protiv Mađarske, koju sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Stojan Ivković, koji je prošle godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, bio prvi trener naše reprezentacije.

Dan kasnije u isto vrijeme na prgramu je duel sa Austrijancima.

Pavićević je odlučio da u Šombatelj ne putuju Boris Bakić, Milko Bjelica, Miloš Komatina, Blagota Sekulić i Marko Todorović, koji će trenirati na Zlatiboru sa kondicionim trenerom Seadom Krdžalićem.

Tejlor Ročesti je dobio dozvolu da kraj jula provede u Sjedinjenim Američkim državama zbog porodičnih obaveza.

Na turnir u Šombatelju otputovalo je 12 igrača: Nikola Ivanović (Budućnost), Suad Šehović (Budućnost), Sead Šehović (Solnok, Mađarska), Aleksa Popović (Budućnost), Marko Popović (Budućnost), Vladimir Dašić (Metalac, Srbija), Bojan Dubljević (Valensija, Španija), Tajris Rajs (Makabi), Radoje Vujošević (Sutjeska), Bojan Bakić (Metalac, Srbija), Stevan Milošević (Olimp Tbilisi, Gruzija) i Nemanja Radović (Mega Vizura, Srbija).

“Očekujem da nakon napornih priprema na Zlatiboru, odigramo dva dobra meča u Šombatelju. Imamo dosta problema sa centarskom linijom, od starta priprema nismo mogli da računamo na NBA igrače Pekovića i Vučevića, koji će nam se priklučiti 1. avgusta, a na to su se nadovezali pehovi sa centrima koji su iznijeli teret prošlogodišnjih kvalifikacija, jer je Blagoti Sekuliću i Milku Bjelici potrebno mirovanje i oporavak od povreda. Očekujemo se će se Sekulić i Bjelica pripremama priključiti početkom avgusta. Bez njih dvojice i Todorovića koji je nedavno imao operaciju, kao i dvojice NBA centara, ostali smo sa samo dva visoka igrača, a to su Vladimir Dašić i Bojan Dubljević. Zbog svega navedenog, na turnir u Mađarskoj putujemo sa desetkovanom centarskom linijom”, kazao je Pavićević.

Na turniru u Šombatelju rivali naše reprezentacije će biti dvije selekcije koje se spremaju za prvu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

“Mislim da će to biti veoma dobre provjere za nas jer izlazimo iz punog treninga, a igramo protiv reprezentacija koje se nadaju uspjehu u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. Mađarska i Austrija su već odigrale desetak kontrolnh mečeva, počeli su pripreme mjesec ranije od nas i u ovom trenutku i sa ovim sastavom, mislim da ćemo imati izvanrednu riliku da se provjerimo u svim segmentima igre. S obzirom na to da će Ročesti boraviti u Americi i da neće biti sa nama u Mađarskoj, iskoristićemo priliku da priključimo timu Tajrisa Rajsa i da i njega uklopimo u naš sistem rada”, zaključio je Pavićević.