Makedonci počeli pripreme, Pipan optimista

"Na rasolaganju imam sve igrače osim Pera Antića i Bo Mekejleba, koji će nam se pridružiti u Sloveniji", istakao selektor Makedonaca
0 komentar(a)
Mekejleb 2, Foto: REUTERS
Mekejleb 2, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.07.2013. 13:51h

Sa pripremama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji je krenula i Makedonija, četvoroplasirama selekcija iz Litvanije.

Igrači su odradili nekoliko treninga u Skoplju, a danas putuju u Kranjsku Goru, gdje će odraditi glavnu fazu priprema i odigrati nekoliko kontrolnih mečeva.

"U utorak uveče smo prvi put trenirao u većem broju. Sada idemo za Sloveniju, gdje ćemo odraditi glavni dio priprema. Ujedno ćemo igrati kontrolne utakmice, od kojih su prve protiv Ukrajine i Slovenije. Na rasolaganju imam sve igrače osim Pera Antića i Bo Mekejleba, koji će nam se pridružiti u Sloveniji. Nemamo širok fond igrača, ali imamo veoma kvalitetne košarkaše i zato sam optimista kada je riječ o šansama Makedonije na narednom šampionatu”, rekao je Aleš Pipan, selektor Makedonije.

Pipan je odlučio da u Kranjsku Goru povede sljedeće igrače: Pera Antića (Atlanta), Lester Bo Mekejleb (Fenerbahče), Vlada Ilijevskog (Cedevita), Vojdana Stojanovskog (Donjeck), Damjana Stojanovskog (MZT Skoplje), Predraga Samardžiskog (Mersin), Aleksandra Kostoskog (MZT Skoplje), Darka Sokolova (Feni Industrija), Vladimira Brčkova (Feni Industrija), Stojana Đuroskog (Univerziteta Liuzijana, NCAA liga), Bojana Krstevskog (Kavala), Gorjana Markovskog (MZS Koplje) i Aleksandra Šterjova (Kožuv).

Bonus video: