Francuzi počeli pripreme za EP

Selektor Vensan Kole će od četvrtka moći da računa na cio tim, kada se pripremama budu priključili Toni Parker i Nando De Kolo, a moguće da će na treninzima moći da koristi i Alija Traorea
1 komentar(a)
Toni Parker, Foto: Beta AP
Toni Parker, Foto: Beta AP
Ažurirano: 22.07.2013. 21:33h

Reprezentacija Francuske u ponedeljak je odradila prvi trening u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Trikolori” važe za jednog od glavnih favorita na kontinentalnom šampionatu, pa i ne čudi što tamošnji mediji pišu da je atmosfera u nacionalnom timu na vrlo visokom nivou.

Selektor Vensan Kole će od četvrtka moći da računa na cio tim, kada se pripremama budu priključili Toni Parker i Nando De Kolo, a moguće da će na treninzima moći da koristi i Alija Traorea.

Snažni centar nije bio na prvobitnom spisku zbog povrede, međutim zbog problema sa otkazima on se sam ponudio da pomogne reprezentaciji.

Ipak, prvo mu predstoje detaljni ljekarski pregledi.

Kole računa na sljedeće igrače: Tonija Parkera (San Antonio), Tomasa Ertela (Laboral Kuća), Antoana Dioa (Strazbur), Lea Vestermana (Partizan), Nanda De Kola (San Antonio), Janika Bokoloa (Gravelin), Evana Furnijea (Denver), Edvina Džeksona (Asvel), Nikolasa Batuma (Portland), Šarla Kahudija (Le Man), Mikaela Želabala (Minesota), Borisa Dijaoa (San Antonio), Florana Pjetrusa (Nansi), Žofri Lovernja (Partizan), Kima Tilija (Mursija) i Aleksis Ažinsa (Strazbur).

Francuzi se nalaze u A grupi zajedno sa Ukrajinom, Velikom Britanijom, Nemačkom, Izraelom i Belgijom.

Bonus video: