Mugoša: Nećemo im se unaprijed predati

"Želimo da pružimo maksimum i pokušamo da priredimo još jedno veliko iznenađenje", kaže Marko Mugoša, bek Crne Gore.
3 komentar(a)
Marko Mugoša, Foto: U20men.fibaeurope.com
Marko Mugoša, Foto: U20men.fibaeurope.com
Ažurirano: 19.07.2013. 09:16h

Plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Estoniji, mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je veliki uspjeh. Glavni cilj je bio opstanak u eliti, a izabranici Mihaila Pavićevića ne samo da su ostvarili zacrtano, već imaju priliku da se bore za medalju.

Prva prepreka na tom putu biće selekcija Letonije, koja je u dosadašnjem dijelu šampionata upisala samo jedan poraz, i to u posljednjem duelu sa Francuskom, koji nije imao nikakav rezultatski značaj. Jasno je da je selekcija iz bivše sovjetske republike favorit, ali se ”crveni” neće predati bez borbe.

"Poslije pobjede nad Njemačkom i plasmana u četvrtfinale, stekli smo dodatno samopouzdanje, jer smo već ostvarili rezultat iznad svih očekivanja i uspjeh kojem se niko nije nadao. Dan odmora na šampionatu iskoristili smo na najbolji način kako bismo detaljno analizirali igru i upoznali se sa kvalitetima Letonije. Sigurno je da su oni apsolutni favoriti, pokazali su da su sjajna ekipa u dosadašnjem dijelu šampionata, ali i mi imamo svojih aduta i nećemo se unaprijed predati. Letonija je jedna od najboljih reprezentacija na prvenstvu, pokazala je najviše od svih učesnika, ali želimo da pružimo maksimum i pokušamo da priredimo još jedno veliko iznenađenje", kaže Marko Mugoša, bek Crne Gore.

Iako je Letonija po mišljenju mnogih pokazala najviše od svih učesnika šampionata u Talinu, Pavićevićevi puleni vjeruju da imaju kvalitet da se suprotstave timu sa Baltika.

"Od početka priprema u Tivtu imali smo veliku želju da ostvarimo dobar rezultat u Talinu. Igrači i stručni štab bili su maksimalno posvećeni i ovo je rezultat našeg zajedničkog rada. Primarni cilj bio je opstanak u A diviziji, taj zadatak smo ispunili i plasmanom među osam najboljih premašili i sopstvena očekivanja. Sada kada smo stigli do četvrtfinala, imamo dodatni motiv da napravimo i korak više i pokušamo da priredimo još jedno iznenađenje. I protiv Letonije treba da igramo kao i u svim mečevima u Talinu, maksimalno požrtvovano i koncentrisano svih 40 minuta. Ukoliko bude tako, možemo da se nadamo i novoj senzaciji i prolazu među četiri najbolja tima u Evropi - kaže centar Danilo Nikolić.

Duel u dvorani „Saku Surhal” počinje u 14.45 sati.

Parovi četvrtfinala

Turska - Rusija (12.30)

Letonija - Crna (14.45)

Gora Grčka - Španija (17.00)

Italija - Litvanija (19.15)