Tajris Rajs od danas u "crvenom"

U jednom trenutku se činilo da od dogovora neće biti ništa, ali je 26-godišnji bek na kraju pristao da obuče "crveni" dres
32 komentar(a)
Tajris Rajs, Foto: Kscg
Tajris Rajs, Foto: Kscg
Ažurirano: 17.07.2013. 11:32h

Tajris Rajs, novi član Makabi Tel Aviva, doputovao je jutros u Podgoricu, zadužio opremu, a petak bi trebalo bi da otputuje na Zlatibor, gdje će se pridružiti najboljim košarkašima Crne Gore.

Prethodno će sjutra obaviti ljekarske preglede i dobiti potrebna dokumenta, nakon čega će se uključiti u pripreme za EP u Sloveniji.

On je dugo bio želja čelnika KS Crne Gore i selektora Luke Pavićevića.

U jednom trenutku se činilo da od dogovora neće biti ništa, ali je 26-godišnji bek na kraju pristao da obuče crveni dres.

“Prvi utisci su da je Crna Gora divna zemlja, ljudi su veoma ljubazni i siguran sam da ću upoznati mnogo dobrih ljudi. Iako je veoma vruće, zadovoljan sam što sam doputovao u Podgoricu i što ću se priključiti pripremama na Zlatiboru. Znam da Crna Gora ima sjajan tim, poznajem nekoliko igrača, a svakako da znam što nas očekuje na Evropskom prvenstvu nakon sjajnog učinka u kvalifikacijama. Poznati su mi kvaliteti nekih crnogorskih reprezentativaca kao što su Peković, Vučević, Dubljević i Ivanović, radujem se što ću raditi i sa ostalim reprezentativcima, jer je Crna Gora u kvalifikacijama pokazala da je sjajan tim i da svaki igrač ima određenu ulogu u ekipi. Odlično poznajem i selektora Pavićevića koji je veoma zahtjevan i traži maksimum od svakog igrača i na treninzima i na utakmicama. Radujem se saradnji sa Pavićevićem, u Bajernu je trener bio Svetislav Pešić, a s obzirom na to da se radi o trenerima koji imaju prilično sličan sistem igre, vjerujem da neće biti problema da se uklopim u sistem reprezentacije Crne Gore”, istakao je Rajs za zvanični sajt KSCG

Rajs je protekle sezone nosio dres minhenskog Bajerna, gdje je bio najbolji igrač i strijelac.

Za tim koji je sa klupe predvodio Svetislav Pešić odigrao je 40 mečeva uz prosječan učinak od 15,8 poena uz 1,9 skokova i 4,4 asistencije.

Rajs, koji može da pokrije pšozicije pleja i beka šutera, je studirao na Boston univerzitetu, a od 2009. godine nalazi se u Evropi.

Nosio je dresove Panioniosa, Artland Dragonsa, Lieutovos Ritasa i Bajerna, a 11. jula je potpisao dvogodišnji ugovor sa Makabijem.

Rajs bi trebalo da donese dodatni kvalitet na spoljnim pozicijama.

S obzirom na to da po pravilima na kontinentalnom šampionatu može igrati samo jedna naturalizovani igrač, Pavićević će biti na slatkim mukama.

Moći će da bira između Tejlora Ročestija i Rajsa.

Bonus video: