B reprezentacija na ispitu u Kini

Premijerni meč naša selekcija igra u petak protiv Makedonaca (16). Dan kasnije na programu je duel sa Islandom (11.30), a na kraju sa Kinezima (16.30)
1 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.07.2013. 09:50h

Na čelu sa selektorom Igorom Jovovićem, košarkaška B reprezentacija Crne Gore putuje danas u Kinu, gdje će od 19. do 21. jula učestvovatio na turniru na kome će pored domaćina nastupiti još Makedonija i Island.

Premijerni meč naša selekcija igra u petak protiv Makedonaca (16). Dan kasnije na programu je duel sa Islandom (11.30), a na kraju sa Kinezima (16.30).

"Makedonija će po posljednjim informacijama u kombinovanom sastavu imati i tri seniorska reprezentativca, odnosno člana A tima. To su Damjan i Vojdan Stojanovski, a postoji mogućnost da nastupi i Vlado Ilijevski, što znači da i oni maksimalno spremni putuju za Kinu sa željom da osvoje i prvo mjesto. U drugom kolu nas očekuje duel protiv Islanda, o kome još uvijek nemamo kompletne informacije, ali pretpostavka je da će i oni nastupiti sa A timom. Kina će na turniru nastupiti u najjačem sastavu. Put je veoma težak, jer stižemo dan uoči prvog meča na turniru", rekao je selektor Jovović.

Crnu Goru će u Kini predstavljati: Marko Mijović (Teodo), Goran Martinić (Targu Mureš, Rumunija), Nikola Pavlićević (Sutjeska), Nemanja Vranješ (Pagrati, Grčka), Ivan Jelenić (Budućnost), Goran Gajović (Igokea), Marko Ćalić (Sutjeska), Radosav Spasojević (Arkadia, Austrija), Aleksandar Radulović (Teodo), Radoje Vujošević (Sutjeska), Miloš Lopičić (Stelmer Zielona Gora, Poljska) i Filip Barović (Šopron, Mađarska).

Bonus video: