Juniori otputovali na Prvenstvo Evrope B divizije u Strugi

Cilj izabranika Dragana Radovića je plasman u A diviziju, poslije šest neuspješnih pokušaja, što znači da će "crveni" morati da osvoje jedno od prva tri mjesta na šampionatu
104 pregleda 0 komentar(a)
Muška juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Muška juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 16.07.2013. 17:26h

Muška juniorska košarkaška reprezentacija otputovala je danas za makedonsku Strumicu, gdje će od 18. do 28. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 18 godina.

Cilj izabranika Dragana Radovića je plasman u A diviziju, poslije šest neuspješnih pokušaja, što znači da će "crveni" morati da osvoje jedno od prva tri mjesta na šampionatu.

Protivnici u grupi D će biti Portugal, Luksemburg, Belgija i Bjelorusija, a plasman u drugu fazu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

"Mislim da su pripreme odrađene na veoma kvalitetan način. Svi igrači su tokom pripremnog perioda bili maksimalno posvećeni i na najbolji način su odgovarali na zahtjeve stručnog štaba, na svakom treningu su pokazali veliki motiv i želju. U pripremnom periodu smo odradili dobar posao i na fizičkom i na taktičkom planu, a posebno bih istakao ulogu kondicionog trenera Dragana Gačevića koji nam je dosta pomogao u radu".

"Imali smo i dovoljan broj kontrolnih mečeva u kojima smo se susreli sa različitim sistemima igre, što nam je pomoglo da uočimo poztiivne strane, ali i nedostatke u našoj igri. Očekujem da ćemo spremno dočekati početak prvenstva", kazao je selektor Dragan Radović.

Radović ističe da njegovi izabranici treba da idu korak po korak i da razmišljamo samo o prvom narednom meču.

"Od okupljanja i početka priprema imamo jasan cilj, a to je plasman u A diviziju. Treba ipak, da idemo korak po korak i da razmišljamo samo o prvom narednom meču, moramo da budemo maksimalno fokusirani, jer jedan loš dan i loša utakmica, mogu da nam pokvare želje i ambicije. Još je rano govoriti o tome ko su nam glavni konkurenti za mjesta koja vode u A diviziju. Već u grupi za protivnika imamo veoma kvalitetnu selekciju kao što je Belgija, sa kojom nemamo pozitivno iskustvo, s obzirom na to da su prošle godine naši kadeti od kojih je nekoliko njih sada u juniorskoj reprezentaciji, poraženi od tog protivnika u finalu šampionata Evrope B divizije".

"Belgija je izuzetno kvalitetna reprezentacija i bilo bi dobro kada bi ostvarili pobjedu u tom duelu, jer bi na taj način prenijeli dva boda u drugu fazu. U drugoj fazi nas vjerovatno očekuju dueli protiv Izraela i Švedske, ali ponavljam da moramo da idemo korak po korak. Dobra stvar je što smo slobodni u prvom kolu, što znači da ćemo imati priliku da na licu mjesta analiziramo protivnike", zaključio je Radović.

Na spisku za šampionat u Strumici su Aleksandar Novosel, Aleksandar Dožić i Mihailo Radunović (Budućnost), Nikola Agramović, Luka Đurović i Goran Lončar (Sutjeska), Milovan Drašković (Barselona, Španija), Zoran Nikolić (Đirona, Španija), Marko Raičević (Studentski centar), Vaso Milović (Mornar), Petar Popović (Lovćen) i Luka Savić (Primorje).

U stručnom štabu selektora Radovića su treneri Mirko Proroković i Vladan Radović, a fizioterapeut je Ivan Borović. Vođa puta je Slavko Šaljperić.

Crna Gora je slobodna u prvom kolu, a prvi meč na šampionatu će odigrati u petak (16.30 sati) protiv selekcije Belgije.