Crna Gora danas protiv Litvanije

Naša selekcija je prenijela tri boda (pobjeda nad Hrvatskom, poraz od Turske), i od danas nastavlja trku za plasman u četvrtfinale
120 pregleda 0 komentar(a)
Marko Mugoša, Foto: U20men.fibaeurope.com
Marko Mugoša, Foto: U20men.fibaeurope.com
Ažurirano: 15.07.2013. 08:58h

Porazom od Turske (84:71), mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore završila je prvu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Estoniji.

Međutim, prethodno su izabranici Mihaila Pavićevića savladali Ukrajinu (83:58), Hrvatsku (79:56) i Švedsku (91:65), pa su izborili plasman u drugu rundu šampionata, a time su ostvarili primarni cilj - opstanak u A diviziji.

Naša selekcija je prenijela tri boda (pobjeda nad Hrvatskom, poraz od Turske), i od danas nastavlja trku za plasman u četvrtfinale.

Prema nekim računicama, u duelima sa Litvanijom, Grčkom i Njemačkom, “crvenima” će biti potrebna jedna pobjeda, pa da budu među osam najboljih.

Ipak, pobjeda više bi sigurno donijela bolji plasman i lakšeg rivala u četvrtfinalu.

“Ostvarili smo prvobitni cilj, a to je opstanak u A diviziji. Prenijeli smo tri boda i još jedna pobjeda u drugoj rundi bi nas dovela do situacije da možemo da se plasiramo u četvrtfinale. Litvanija je veliki favorit, kandidat za medalju. Mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da ih iznenadimo I dođemo do pobjede. Imali smo dan odmora, dobro smo skautirali Litvance i pokušaćemo da odigramo što bolje”, rekao je za “Vijesti” bek Marko Mugoša.

Litvanci su, kao i naša selekcija, do sada ostvarili tri pobjede (Srbija, Njemačka, Gruzija) i poraz (Grčka) i sa tri boda očekuje nastavka takmičenja.

Najveća opasnost Crnoj Gori prijeti od Vaidasa Kariniauskasa, krila Žalgirisa, koji je prvi strijelac tima sa prosjekom od 15,3 poena po meču.

Odmah do njega, po učinku je Martinas Paliukenas, koji je do sada prosječno davao 11 koševa u četiri meča.

Sa druge strane, u redovima Crne Gore najefikasniji je Mugoša sa prosjekom od 21,5 poena, po čemu je prvi strijelac šampionata.

Centar Vukota Pavić ga prati sa prosječno ubačenih 17 koševa po duelu.

Meč Crna Gora - Litvanija igra se danas od 14.45 sati. Dan kasnije naša selekcija će igrati sa Grčkom (17), a u srijedu sa Grčkom (14.45).

Bonus video: