Šehović: Postoji pritisak, svjesni smo šta se očekuje od nas u Sloveniji

"Najvažnije je da prođemo u drugu fazu, a nakon toga je sve moguće", zaključio je Šehović
5 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.07.2013. 11:23h

Muška seniorska reprezentacija završila je prvu sedmicu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, od 4. do 22. septembra. Nakon detaljnih ljekarskih pregleda i testiranja fizičke spreme svih igrača, te druženja u prelijepom ambijentu izletišta Pječašac u Nacionalnom parku Skadarsko jezero, izabranici Luke Pavićevića su u ponedjeljak počeli pripreme. U prethodnih pet dana radili su u Podgorici, počeli sa uigravanjem i podizanjem forme za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta...

„Od starta priprema radimo veoma naporno, a svakako da je lijepo ponovo vidjeti na okupu ekipu koja je ostvarila sjajan rezultat u kvalifikacijama. Imamo odličnu podlogu iz prošle godine, znamo način rada i pobjedničku formulu, tako da ćemo na isti način raditi i ovog ljeta. Počeli smo pripreme prije svih ostalih učesnika Evropskog prvenstva i vjerujemo da će to dati rezultat kao što je bio slučaj i u kvalifikacijama. Ne smije da nas zavara rezultat iz kvalifikacija i da nas uhvati euforija koja je prisutna na svakom koraku, jer je Evropsko prvenstvo nešto potpuno drugačije i to je novi veliki izazov“, kaže bek Suad Šehović.

Interesantno, naša reprezentacija je najranije od svih učesnika Eurobasketa počela pripreme, kao i prošlog ljeta, uoči starta kvalifikacija za EP...

„To je bio ključ prošlogodišnjih kvalifikacija i nema razloga da mijenjamo pobjedničku formulu. Počeli smo dva mjeseca prije početka Eurobasketa, obavili smo detaljna testiranja i počeli sa napornim radom već u prvoj sedmici. Očekuje nas paklen rad do odlaska za Sloveniju, dug boravak na Zlatiboru, što će sigurno biti odličan temelj za Evropsko prvenstvo. Imamo i tri turnira na kojima ćemo se uigravati i podizati formu, tako da očekujem da ćemo spremno dočekati početak prvenstva“, kaže Šehović.

''Crveni'' su u najtežoj kvalifikacionoj grupi i poslije neuspjeha na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, odlično odradili posao sa svih deset pobjeda.

„Prošle godine smo bili desetkovani jer nam je nedostajalo nekoliko važnih igrača. Krenuli smo iz minusa, ali smo završili na fantastičan način i sa maksimalnim učinkom što niko nije očekivao. Poslije prošlogodišnjih rezultata, sada postoji izvjestan pritisak, očekivanja su znatno veća i znamo što se očekuje od nas u Sloveniji. Siguran sam da ćemo biti spremni i da imamo kvalitet da opravdamo očekivanja i ostvarimo dobar rezultat na Evropskom prvenstvu. U Sloveniji ćemo biti jači i za Nikolu Pekovića i Nikolu Vučevića, to su dva sjajna igrača i čovjeka koji će nam pomoći kvalitetom.

Prvi cilj je plasman u drugu fazu EP, a da bi ispunili taj cilj ''crveni'' će morati da osvoje jedno od prva tri mjesta u grupi u kojoj su još Srbija, Litvanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Letonija.

"Moramo da idemo korak po korak i da prvo prođemo grupu, koja je veoma teška, jer svako svakoga može da savlada. Najvažnije je da prođemo u drugu fazu, a nakon toga je sve moguće", zaključio je Šehović.

Reprezentativci su danas dobili slobodan dan, a u nedjelju ujutru putuju na Zlatibor, gdje će odraditi glavnu fazu priprema i boraviti do 11. avgusta.

Bonus video: