FRANCUZ OPTIMISTA

Parker: Idemo na zlato u Sloveniji

"Sigurno da je važno i obezbijediti mjesto na Svjetskom prvenstvu naredne godine, ali sad sam fokusiran samo na sljedeće takmičenje", rekao je igrač San Antonija
1 komentar(a)
Toni Parker, Foto: Beta AP
Toni Parker, Foto: Beta AP
Ažurirano: 21.02.2019. 01:56h

Francuski košarkaš Toni Parker rekao je danas da će se njegova reprezentacija boriti za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

"Borićemo se za titulu. To je ono što svako želi. Nakon što smo 2005. godine osvojili bronzu i srebro 2011, nadamo se da ćemo kući odnijeti zlato. Francuska košarka zaslužuje zlato. To je nešto što sam sanjao i daći sve od sebe da osvojim trofej za svoju zemlju", rekao je Parker za sajt FIBA.

Dobar nastup na Evropskom prvenstvu i plasman među prvih pet ekipa obezbjeđuje učešće na Svjetskom prvenstvu naredne godine u Španiji.

"Evrobasket je moj prioritet. Moramo dobro da igramo u Sloveniji i da se borimo za kontinentalnu titulu. Sigurno da je važno i obezbijediti mjesto na Svjetskom prvenstvu naredne godine, ali sad sam fokusiran samo na sljedeće takmičenje. Sve se dešava u svoje vrijeme", rekao je igrač San Antonija.

Evropsko prvenstvo u košarci odigraće se od 4. do 22. septembra u Sloveniji. Francuska će se takmičiti u Grupi A sa Ukrajinom, Velikom Britanijom, Njemačkom, Izraelom i Belgijom.

Parker se osvrnuo i na sezonu u NBA ligi gde je njegova ekipa San Antonija poražena u finalu od Majamija sa 4:3.

"Imali smo sjajnu sezonu, čak iako smo izgubili u finalu. Niko nije očekivao da ćemo igrati finale, a mi smo gotovo osvojili titulu. Utakmice su bile nevjerovatno dobre i oba tima su mogla da osvoje prsten. Majami je nevjerovatan tim i pobijedio je u sedmoj utakmici. Detalji su odlučili i pobjednik je riješen u posljednjem minutu posljednje utakmice", rekao je Parker.