Bojan Subotić novi član Budućnost Volija

Subotić je rođen u Tivtu (17. decembra 1990), gdje je počeo da trenira košarku, da bi 2004. godine stigao u tadašnji FMP železnik, kada kreće i njegova niska trofeja
6 komentar(a)
Bojan Subotić, Foto: ABA LIGA
Bojan Subotić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 11.07.2013. 18:40h

Budućnost Voli polako sklapa mozaik za narednu sezonu.

Bojan Subotić, dosadašnji krilni centar Crvene zvezde, treće je pojačanje crnogorskog šampiona, a ugovor je potpisan na tri godine.

Subotić bi trebalo da sa Čedomirom Vitkovcem čini dobar tandem na poziciji četvorke i donese dodatnu sigurnost pod košem.

Prije njega, novi članovi “plavih” postali su Suad Šehović (Himik) i Miloš Komatina (Igokea).

Subotić je rođen u Tivtu (17. decembra 1990), gdje je počeo da trenira košarku, da bi 2004. godine stigao u tadašnji FMP železnik, kada kreće i njegova niska trofeja.

"Bio sam sedam godina član FMP-a, a potom dvije Crvene zvezde. Vratio sam se kući i postao član velikog kluba, koji ima veliku tradiciju i koji je godinama u Jugoslaviji bio bez premca, a sada i u Crnoj Gori. Ovo je veliki izazov za mene, a vjerujem da ću igrama pomoći Budućnost Voliju da ostvari najbolje moguće rezultate", rekao je Subotić za "Vijesti", neposredno po potpisivanju ugovora.

Prvo je sa reprezentacijom na kadetskom šampionatu osvojio bronzu, a potom je sa juniorima FMP-a bio i prvak Srbije.

Bio je kapiten prve generacije mladih “pantera”, koja je je osvojila prvo mjesto na završnom juniorskom turniru Evrolige kada je FMP u finalu pobijedio Barselonu.

Iste godine sa FMP-om je osvojio bronzanu medalju na finalnom turniru prvenstva Srbije.

Od 2009. godine igrao je za Radnički Basket, a prošle sezone u Suprligi nosio je dres FMP-a.

Kada se tim iz beogradskog predgrađa fuzionisao sa Crvenom zvezdom, obukao je “crveno-bijeli” dres.

Inače, Subotić je i veliki zaljubljenik u vaterpolo što i ne čudi s obzirom da su mu braća od tetke crnogorski reprezentativci Mlađan i Nikola Janović.

Protekle sezone je za Crvenu zvezdu odigrao 26 mečeva u ABA ligi i ostvario je prosječan učinak od 3,8 poena i 2,4 skoka po meču.

U domaćem šampionatu upisao je 21 nastup, a po utakmici je davao 4,7 koševa uz 2,6 uhvaćenih lopti.

Najbolji učinak, statistički gledano, imao je u Evrokupu. Odigrao je svih 12 susreta, a imao je u prosjeku 5,8 poena (3,4 skoka).

Bonus video: