KK Vojvodina tuži Jadransku ligu

"Mi ćemo ovaj presedan u preko 10 godina dugoj istoriji ovog takmičenja predstaviti na sudu preko ULEB-a, pošto jedino tu možemo da dođemo do rješenja", rekao je Grmuša agenciji Beta
0 komentar(a)
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 09.07.2013. 13:06h

Direktor košarkaškog kluba Vojvodina Aleksandar Grmuša rekao je danas za agenciju Beta da će taj klub pokrenuti sudski postupak protiv Jadranske lige zbog odluke da umjesto njih na specijalan poziv u regionalnom takmičenju učestvuje kragujevački Radnički.

Čelnici Jadranske lige su juče saopštili da su još 20. juna na sjednici u Ljubljani donijeli jednoglasnu odluku da Vojvodina i Široki imaju rok do 5. jula da izmire finansijske obaveze za učešće u takmičenju, koji Vojvođani nisu ispunili.

"Mi ćemo ovaj presedan u preko 10 godina dugoj istoriji ovog takmičenja predstaviti na sudu preko ULEB-a, pošto jedino tu možemo da dođemo do rješenja", rekao je Grmuša agenciji Beta.

On je ponovio da Jadranska liga ima duple aršine, kao i da i pored Širokog, finansijske obaveze na vrijeme nije ispunio Zadar, ali da su čelni ljudi takmičenja u tom slučaju postupili drugačije.

"Predsjednik Jadranske lige Radovan Lorbek prije današnjeg sastanka rekao je da nema drugih klubova koji nisu ispunili uslove, ali smo poslije saznali da i Zadar, kao i Široki imaju posebene dogovre sa Jadranskom ligom oko plaćanja za učešće u takmičenju. Nama to nije dopušteno, iako smo sa menadžerom takmičenja Romanom Liscem imali usmeni dogovor da ćemo nakon sjednice u Zagrebu razriješiti sve probleme", kazao je predsjednik Novosađana.

Jadranska liga je zbog neispunjenih obaveza Vojvodine, uručila specijalnu pozivnicu Radničkom iz Kragujevca, koji je do danas u podne imao rok da uplati 150.000 eura za učešće u takmičenju.

Vojvodina je prethodnu sezonu u Superligi Srbije završila na četvrtom mjestu, koje im je obezbijedilo takmičenje u Jadranskoj ligi, dok je Radnički bio peti, pa tako nije izborio plasman u regionalno takmičenje.

Bonus video: